![]() |
Возможно, что и "желтый предохранитель" обрывается под большим током.
|
Цитата:
|
В общем...после моих манипуляций подключили рес к антенне. Он заработал. Минуты через три при переключении каналов сигнал пропадал и через секунд семь появлялся. Поклацали, провели типо анализ. Сигнал пропадал при переключении с изменением поляризации и при переходе с нижнего на верхний диапазон. Посмотрели осликом сигнал 22 кГц - он был засран пульсациями. Заменили эектролит в БП по 20-ти вольтам (стоял 100*25, поставили 220*35) и на материнке по питанию ЛНБ тоже самое с теми же емкостями. В БП по линии 20 (впрочем как и 15) вольт установлен всего лишь один електролит, дроссель напроч отсутствует...китайци сэкономили. В общем всему виной электролиты и китайская экономия....а я уже начал думать, что ВЧ блок выеживается.
|
Цитата:
по вторичке стоит четыре электролита,нужно было сменить все,а лучше подставить другой БП Цитата:
стоят диоды от встречных напряжений Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
запитаннями.Це процитоване і недавне : * Панове! Для чого в темі ці лекції з теорії схемотехніки та електроніки? Яка користь від них простим користувачам саме цього ресивера? Судячи з дописів на форумі переважній більшості користувачів цікаві практичні поради.* щось не не дає практичної поради для учасників форуму.:beer: |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
:beer:BodiaK Ви не правльно все вище описане трактуєте.
На форумі є аси в ремонті а є і ті що хочуть навчитись відновлювати тюнери.А де їм вчитись як не по нашим підсказкам і я радий їх давати. Згідний що не всі знають глибину проблем,але порада з чого почати може допомогти бажаючому пізнати і вирішити проблему .Якщо людина ремонтує то я завжди підскажу з чого починати,а *швачкам* мовчу.Я теж не ас і завжди вчуся а також сприймаю свої промахи як належне.Без обід:beer: |
Та які там образи. Просто всі вже забули, з чого все починалось:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
по поводу антенны : этот совет можно отбросить сразу исходя из этого Цитата:
|
Цитата:
с окислом кабель и DiSEgC ведут себя немного по другому картина другая при увеличении волнового сопротивления и увеличении отраженной волны ,а также при уменьшении питания конверторов считаю в ваших постах нет никакой инфы даже для размышления |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
вы можете посоветовать что-то другое ,тому кто не понимает в ремонтах? |
всім привіт.хто підскаже причину поломки s-1228(короткое замыкание антенного кабеля)що з кабелем до антени-що без.блок живленя міняв.
|
Там ШИМ для живлення антени. Більш за все вилетівший. Живлення на антенному вході міряв?
|
в 1228 живлення на антену 13\18 подається з бж 15\20в через смд польовики
qp1 і qp2 відповідно а потім через діоди dp2,dp4. провіряй де коротить. |
На антенному вході 0.3в
На qp1 і qp2 є вхідні напруги.Але виходу немає.Транзистори провіряв(один переход звониться)Всі інші транзистори теж добрі. |
Цитата:
если КЗ ,там три детальки по входу нужно проверить |
Вложений: 1
Кз на вході нема.Напруга на шим 3.3в.Де шукати?
|
Цитата:
|
Біля антенного входу.То не він?
|
Цитата:
qp1 і qp2 не відкриваються.Можливо таке застереження появляється не тільки при кз а й при відсутності 13\18в на СР16 і дальше на шляху до гнізда підключення кабеля..? |
Цитата:
smsas,у вас знаний мало может лучше в СЦ на ремонт отнесёте пока не доломали? |
Вітаю, Sat-Integral S-1228 HD Heavy Metal, не включається, всі електроліти перевірив ЕСРметром, поміняв електроліт по шині 5В на 1000мкф, один раз включився, більше не включається. Всі напруги змінюються збільшуються і зменшуються по кругу, всі діоди перевірив і смд теж, нічого підозрілого. Хочу замінити в гарячій частині електроліт 47/50, самий підходящий який є 150/63, такої ємності електроліт міст чи шимку не пошкодить? Не можу знайти схему цього БЖ, допоможіть будьласка...
|
Цитата:
скачайте даташит - будет вам схема БП |
Цитата:
|
Счас проще блок питания купить по 71 грн- на Сат маркет ком юа.
|
Мікросхема SD6830 максимум 15гр, а всі решта елементи і того менше
Дешевше завжди відремонтувати ніж купляти новий,а за 71 грн відремонтовується не один блок :beer: |
А где эту микруху взять? Когда была цена бп по 150.То как бы дорого. А счас дешевле новый поставить.
|
Цитата:
может проще купить новый ресивер за 300грн?ещё и запчастей останется много,выгоднее чем покупать "рассыпуху" |
Кому выгодно тот купит, а кому невыгодно в ремонт несет. А рассыпуха (бп) в мастера в запасе должны быть.
|
Цитата:
|
Цитата:
Відремонтувати блок живлення - 30 хв. , замовити в інт-нет магазині 2-3 дні. А з нашими перепадами напруги вони мруть як мухи . |
От перепадов напруги ставиться в проводку отсекатель Барьер 8 П + пакетник на 40 А ,и никакие перепады не страшны.
|
Цитата:
А при чому тут перепади напруги? Це лапша для клієнтів. Почитайте принцип роботи імпульсного БЖ, а тоді говоріть. Основна причина - низька якість китайських радіодеталей. Раніше китайці тільки схеми крали і підробляли, а мікросхеми, конденсатори ставили фірмові. Зараз ті ж конденсатори вже клепають самі, а якість - сміття! |
Цитата:
|
Так ясное дело в грозу не спасеться никто.Слава богу гроза не била, так что не скажу поможет ли отсекатель.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Для прикладу, може хтось пам'ятає мультфільм про те, як жадібний чоловік замовив в швеця аж 10 шапок з однієї заячої шкури. Що з того вийшло і в чому там провина |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
а я подписку продлеваю раз в год по акции. и меня всё устраивает, Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата: