Показать сообщение отдельно
Старый 16.06.2017, 19:05   #6
D-Misha
Местный
 
Регистрация: 04.06.2012
Ресивер: x-810
Адрес: Україна
Сообщений: 225
Сказал(а) спасибо: 782
Поблагодарили 563 раз(а) в 209 сообщениях
Вес репутации: 16
D-Misha весьма и весьма положительная личностьD-Misha весьма и весьма положительная личностьD-Misha весьма и весьма положительная личность
По умолчанию

Фахівці назвали страву, яка містить важливі речовини для покращення тонусу серця, стану кісток та імунітету



Лікарі з Небраски довели лікувальні властивості... бульйону. Під*час експерименту одним пацієнтам на фоні лікування давали пити*холодну воду, іншим -- гарячу, а третій групі -- курячий бульйон.*Виявилось, що при вживанні курячого бульйоні хворі швидше*одужували. А ще за умов присутності в раціоні такої страви люди
вдвічі рідше хворіють.

То в чому ж секрет позитивної дії такої простої страви? Про це*розповіли Олег Швець, директор НДІ харчування, та*ліар-гастроентеролог Звенислава Костур.

-- Чи не перебільшено лікувальний вплив бульйону?

О. Швець: -- В одному грамі бульйона міститься 9 кілокалорій (для*порівняння, в грамі цукру - 4 кілокалорії). Тож на фоні*споживання такої страви відбувається відновлення й поповнення сил*та енергією.

Крім того за день людський організм має отримати 20 -- 25 грамів*насиченого жиру. Він є в маслі, салі та курячому бульйоні. Перші*два продукта є доволі важкими для травлення, тоді як курячий*бульйон належить до легкотравних, що важливо в стані хвороби.*

-- Але ж прийнято вважати, нібито куряче м"ясо є нежирним...

З. Костур: -- Воно містить жир, але в меншій кількості, ніж інші*види м"яса. Оскільки жиру в такій страві не забагато, бульйон не*подразнюватиме жовчовивідні шляхи й не перевантажуватиме*підшлункову залозу. Також у м"ясі курки й півня мало*сполучнотканинних елементів, тому воно краще перетравлюється.

Загалом йдеться про легкозасвоювану страву, що дуже важливо, *коли людина хворіє, адже в такому стані внутрішні органи не *справляються з перевантаженням. Бульйон же ми споживаємо в *гарячому вигляді (отже, посилюється кровоток), п"ємо малими*ковтками, завдяки чому в травний тракт потрапляють невеликі
порції їжі. А оскільки в страві є клітковина (до курячого*бульйону завжди додають петрушку, моркву, цибулю, селеру), ця*страва покращує процес травлення.

-- А яких корисних речовин там багато?

З. Костур: -- У м"ясі півня є велика кількість желатиноподібних*речовин, це складова змазки для суглобів та хрящів. Тож ця страва*особливо корисна для хворих, які довго лежать (наприклад, після*переломів), через що відбувається порушення обміну речовин (часто*втрачається кальцій). Бульйон сприяє відновленню стану кісток.*

Ще дуже важливо, деякі з незамінних амінокислот містяться лише в*м"ясі курки та півня. Ці кислоти необхідні в першу чергу для*підйому тонуса серцевого м"яза. А заразом на фоні споживання*бульйона відбувається покращення стану всіх м"язів в організмі,*що позитивно позначається на роботі внутрішніх органів та систем.

Якщо підсумувати, ця страва сприяє посиленню кровотоку,*покращенню тонусу м"язів, відновленню стану кісток, нормалізації*роботи шлунково-кишкового тракту. Все це позитивно впливає на*імунний статус, і, що важливо, організм на фоні споживання*бульйону поповнюється енергією.*
D-Misha вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо: