Тем: 4,520, Сообщений: 353,414, Пользователи: 158,521
На форуме: 12

Вернуться   Форум VolSat > Разное > Флейм

Важная информация

Флейм Общение на любые темы

Опции темы Опции просмотра Language
Старый 12.11.2024, 22:30   #37
lidersm
Профи

Ресивер: Orton 4100c, Arrox Free Tiger, Star Track 550D, U2C S+ Maxi, Amico ALIEN 8900 Enigma, OpenBox X820i
Поблагодарили 1,014 раз(а) в 416 сообщениях
Вес репутации: 13
lidersm как роза среди колючекlidersm как роза среди колючекlidersm как роза среди колючек

Цитата:
Сообщение от evo Посмотреть сообщение
Прикро, що ви повелись на рекламну пораду, що заряджати можна підвищеним током зарядки. Для усих акумуляторів є не писаний закон зарядки - заряджати током, який не перевищує десятої частини ємності акумулятора. Ну і там ще є нюанси типу бистрої зарядки, коли подається підвищений вольтаж, який теж, особливо гелеві акумулятори, теж не дуже люблять.
Я це все розумів, але вибіру особливого і не було, тому що вимикали світло на 4 години, давали на 2, і так на протязі усієї доби та не один тиждень. Тому це була вимушена міра.

Цитата:
Який холостий хід даної моделі ?
Холостий хід 1.23А, коли вмикаються кулери, підстрибує до 1.73А. Влітку, коли було спекотно, при моєму навантаженні вони вмикалися один раз на 10-15 хв по 2-3 хвилини. Не що давно вимикалося світло на 3 години, кулери взагалі не вмикалися. У квартитрі була температура була 20.5

Цитата:
Заряджати гелеві акуми високим струмом можна
В моєму випадку зарядка високим струмом призвела до перекосу заряду по банкам. Як це я зрозумів? Відповідаю. Повністю заряджений та справний гель АКБ, який вже відстоявся після заряду, має напругу на своїх клемах без навантаження 13.05-13.15В, все як по книжці. Коли я навантажую АКБ струмом, скажімо так 2А, та хочу порахувати його ємність, після зняття 5Аг спостерігаю провал живлення на клемах АКБ. На напрузі 10.5В навантаження знімаю та спостерігаю відскок напруги практично до начальної відмітки. Після відстою напруга стає 12.9В. На інверторі я спостерігав, як шкала стрімко падає до свого мінімуму і коли зменшую навантаження по мережі, спостерігаю підняття живлення АКБ до повної шкали. Заряджати гель можна до напруги 14.4В на клемах не допукскаючи нагрів АКБ вище 25 градусів. Тому при зарядці АКБ бере 6-7 Аг і зарядка завершується, струм знижується до 150-200мА. Тепер про відскок напруги. Це свідчить про те, що АКБ практично не розрядився, але одна банка, провалена і коли вона виснажується напруга валиться - це з одного боку, а з другого боку, коли я заряджаю, то впираюся в заряджені банки, які після своєї зарядки підвищують свій опір і ми маємо п'ять заряджених банок та одну практично розряджену. Зрозуміло, що підтягувати розряджену банку через заряджені справа довга і не продуктивна, тому я вирішив АКБ розряджати, але не даючи напрузі на клемах впасти нижче, ніж 10.5В (малим струмом). Спочатку в мене вийшло зняти 12 Аг, малим струмом, після чого заряд током 1А. Потім 35Аг, потім 40, 65, та 80 Аг. Чим більше вдавалося зняти енергії з АКБ, тим відскок по напрузі ставав менше. Можна було розганяти і до паспортних 100Аг, але в мене вже терплячка закінчилася, але і це вже не поганий результат.

P.S. З AGM АКБ така картина в мене не пройшла. Вдалося підняти ємність в півтора рази. АКБ Ventura 45Ah. Теж робота на інвертор. Підсохлі скло мати, трохи додав дистильованої води, внутрішній опір трохи знизився, але ємність особо не повернулася.

P.P.S. Так що гель відновити вдалося, з AGM - борода, поки що.
lidersm вне форума   Ответить с цитированием
5 пользователя(ей) сказали cпасибо: