Тем: 4,508, Сообщений: 353,314, Пользователи: 158,496
На форуме: 42

Вернуться   Форум VolSat > Разное > Флейм

Важная информация

Флейм Общение на любые темы

Ответ

Опции темы Опции просмотра Language
Старый Вчера, 11:16   #121
sergeyss9
Профи

Ресивер: Amiko Alien 8900
Поблагодарили 1,077 раз(а) в 508 сообщениях
Вес репутации: 26
sergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордится

Цитата:
Сообщение от Serg_ir Посмотреть сообщение
До чого тут віра в блогерів?? Я-ж не рекламую ті хітіуми. І блогера я знать не знаю. По вашій логіці так кругом одні вороги і нікому неможна вірити.

Людина спитала про резервне живлення для пари ноутбуків.
Їй порадили абсолютно робочий і досить дешевий варіант, автомобільний АКБ+зарядне+інвертор.
Я підсвітив що цей варіант має суттєвий недолік - час зарядки, строк служби АКБ та обмеження по тому скільки з того АКБ можна знімати без шкоди для батареї.
Якщо ліпити щось на свинцьових акумах, то варто брати тягові акуми на 24 вольта, вони довше ходять звичайних, але і вартість їх вища. Знайти нормальне зарядне для таких акумів теж ще тей квест і цінник там явно не 500 грн.
Як на мене то варіант з свинцем - то гроші на вітер.

Я би радив таки дорослий АКБ на 48 вольт з відповідним інвертором. Але тут цінник одразу пригає в діапазон 1200$-2000$
За 14К нічого аналогічного по характеристикам, ні у блюеті, ні в екофло взяти неможливо, та і у меньш іменитих виробників мабуть нічого схожого по характеристикам немає.
За ці гроші в наших торгових мережах хіба на Li-Io і на 500 ват АКБ.

А то що ламаються брендові речі - так а що тут дивного?? Все рано чи пізно ламається.
У мене знайомий купив EcoFlow, через тиждень після придбання дружина вирішила з тої станції посушити волосся. Благо вигорів тільки запобіжник.
Нічого особистого проти Вас не маю , не сприймайте як образу

По факту :
1) Недоліки пропонованої Вами зар.станції описали .
2) Бренд Хітіум . НАГОЛОШУЮ - це бренд а не виробник .Нікому не відома контора до літа цього року ! І біс його зна в кого вони там що замовляють .
3) Свинцеві акуми мають право на життя . Для дому це тільки гель та АГМ . Так як по цей день продається добіса безперебійників котрі з ліфером працюють не коректно .
Особисто в мене на балконі живе звичайний кислотний стартерний акум на 80А Ну і ще в кладовці поселились 8 банок EVE 105A.
4)Рекомендації на скільки вольт збирати систему :
12В - до 500ВТ постійної нагрузки
24В - від 500Вт до 2 кВт
48В - від 2 кВТ

Акумулятори , дроти , бмс та інвертори обираєм на свій смак та карман .
sergeyss9 на форуме   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый Вчера, 11:28   #122
sergeyss9
Профи

sergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордитсяsergeyss9 за этого человека можно гордится

Цитата:
Сообщение от Anthrax Посмотреть сообщение
Всім доброго часу доби...мене тут пригрузили питанням, як і чи можна газовий котел забезпечити живленням від компового UPC ват на 300? Прошу ваші варіанти, тільки не стьобайтеся, а дайте відповідь, чому це - так, а то - так. Мені цікаво, як там із синусом на виході, для котла це, думаю, критично...Дякую!
Доповнення до вище написаного .
На синусних безперебійниках красується напис Smart-UPS і потужність від 700ВА .

300Вт - всі з мод. синусом .Але якщо взяти радянський стабілізатор (сучасні релейні не підходять) - то більшість котлів запускаються і працюють без помилок . Старі стабілізатори вносять зміни - з прямокутників роблять горбатий синус . Для фазозалежних котлів можна занулити один з вивводів безперебійника .

---------------------------
Для зарядки ноутбуків є автомобільні зарядні пристрої , котрі працюють від 12В

От цікавий варіант - не довготривало знімав з такого 5 А

Скрытый текст (вы должны войти под своим логином или зарегистрироваться и иметь 1 сообщение(ий)):
У вас нет прав чтобы видеть скрытый текст, содержащейся здесь.
Пользователь сказал cпасибо:
Старый Вчера, 11:34   #123
Serg_ir
Пользователь

Ресивер: orton 9600
Поблагодарили 29 раз(а) в 18 сообщениях
Вес репутации: 17
Serg_ir пока неопределено

Цитата:
Сообщение от sergeyss9 Посмотреть сообщение
.......
3) Свинцеві акуми мають право на життя . Для дому це тільки гель та АГМ .
.......
Не спорю ні з одним з пунктів.

По гель\АГМ, у мене колега в Луцьку зібрав систему на 24 вольта на пауер-мр + два АГМ. Акуми відслужили рівно один сезон.
Цього літа він переробив систему на 48 вольт віктрон + LiFePo4.
З його слів "вльот на штуку баксів" на 24 вольтовій системі з АГМ АКБ.

Як і ви, Я висловлю виключно власну думку.
Якщо-б переді мною стояв вибір між збіркою з Pb+китай інвертор+китай зарядне і отим хітіумом на LiFePo4 то я однозначно вибрав-би хітіум.
Serg_ir вне форума   Ответить с цитированием
Старый Вчера, 11:42   #124
Anthrax
Модератор

Поблагодарили 3,011 раз(а) в 1,499 сообщениях
Вес репутации: 44
Anthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспорима

Цитата:
Доповнення до вище написаного .
На синусних безперебійниках красується напис Smart-UPS і потужність від 700ВА .

300Вт - всі з мод. синусом .Але якщо взяти радянський стабілізатор (сучасні релейні не підходять) - то більшість котлів запускаються і працюють без помилок . Старі стабілізатори вносять зміни - з прямокутників роблять горбатий синус . Для фазозалежних котлів можна занулити один з вивводів безперебійника .

---------------------------
Для зарядки ноутбуків є автомобільні зарядні пристрої , котрі працюють від 12В

От цікавий варіант - не довготривало знімав з такого 5 А

*** скрытый текст ***
Про стабілізатор - окремо дякую, зняли мені з язика В мене є така байда, 315Вт, ногою можна включати, всім відомо таке, мабуть. Додатково: стабілізатор втикати ДО чи ПІСЛЯ УПСа ? По логіці - після
Старый Вчера, 11:45   #125
sergeyss9
Профи

Цитата:
Про стабілізатор - окремо дякую, зняли мені з язика В мене є така байда, 315Вт, ногою можна включати, всім відомо таке, мабуть. Додатково: стабілізатор втикати ДО чи ПІСЛЯ УПСа ? По логіці - після
Після .
Упс >>>стабілізатор>>>котел.
Пользователь сказал cпасибо:
Старый Вчера, 12:09   #126
Anthrax
Модератор

Поблагодарили 3,011 раз(а) в 1,499 сообщениях
Вес репутации: 44
Anthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспоримаAnthrax репутация неоспорима

Чи багато на себе потягне той стабілізатор? Додаткова ланка в ланці...
Старый Вчера, 12:17   #127
Serg_ir
Пользователь

Ресивер: orton 9600
Поблагодарили 29 раз(а) в 18 сообщениях
Вес репутации: 17
Serg_ir пока неопределено

Цитата:
гугл какже що ККД старих стабілізаторів на рівні 80-84%
нових 95-96%
Serg_ir вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый Вчера, 12:37   #128
sergeyss9
Профи

Цитата:
Ват 40-50 не більше .
Старый Вчера, 15:52   #129
kotiaj
Гуру

Ресивер: відсутні
Поблагодарили 2,870 раз(а) в 1,475 сообщениях
Вес репутации: 40
kotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущееkotiaj обеспечено прекрасное будущее

Цитата:
Після .
Упс >>>стабілізатор>>>котел.
Для автоматики синусоїда може бути і необов'язкова, якщо там імпульсний БЖ ... але самий критичний до синусоїди елемент - це насос в системі опалення, якому може не дуже сподобатися резонансний стабілізатор (в якості коректора синусу), і який точно "загнеться" від модифікованих "прямокутників".
В більшості подібних випадків ферорезонансний стаб. - це з області ОБС (одна баба сказала),фігня повна. Всі говорять - і ні в кого толком не виходить, хіба заради поговорити. Є нормальні інвертори з чистою синусоїдою - їх і використовувати.
kotiaj вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый Вчера, 16:45   #130
RW011
Супер-Модератор

Ресивер: Toshiba 007
Поблагодарили 16,309 раз(а) в 6,711 сообщениях
Вес репутации: 76
RW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспорима

Цитата:
3) Свинцеві акуми мають право на життя . Для дому це тільки гель та АГМ . Так як по цей день продається добіса безперебійників котрі з ліфером працюють не коректно .
Особисто в мене на балконі живе звичайний кислотний стартерний акум на 80А Ну і ще в кладовці поселились 8 банок EVE 105A.
:
Підтримую "ЗА" якраз за свинцові.У знайомого "гель" прожив 2 місяці і здох.Не знаю, може вводив його в повний "0", а потім насилував великим током?Не признався.
Але АКБ (майже всі,особливо LI-Ion) небажано використувувати у холодному місці.
Краще за все брати Необслуговані.Можно ставити у кімнатах, то що.
-------------------------------------------------------------------
Спеціально брав з роботи газоспектрометр для проведення лосліджень на викид шкідливих речовин.Тільки на одному трохи прореагувало.Два інших майже повний "О" на викид шкідливих парів.АКБ Varta, вже скоро піде третій рік.
Старый Вчера, 19:15   #131
sergeyss9
Профи

Цитата:
Сообщение от kotiaj Посмотреть сообщение
Для автоматики синусоїда може бути і необов'язкова, якщо там імпульсний БЖ ... але самий критичний до синусоїди елемент - це насос в системі опалення, якому може не дуже сподобатися резонансний стабілізатор (в якості коректора синусу), і який точно "загнеться" від модифікованих "прямокутників".
В більшості подібних випадків ферорезонансний стаб. - це з області ОБС (одна баба сказала),фігня повна. Всі говорять - і ні в кого толком не виходить, хіба заради поговорити. Є нормальні інвертори з чистою синусоїдою - їх і використовувати.
Для прикладу, що особисто перевіряв : Берета Сіті - з мод.синусом навіть не стартує (гуде).Мод.синус+стабілізатор - запускається трохи працює і падає в аварію . Синусний інвертор - працює як від мережі 220.

Котел NAVIEN DELUXE - Мод.синус+стабілізатор - довготривало працює без збоїв .

Baxi (нажаль модель невідома) - Мод.синус+стабілізатор+занулення від розетки (котел фазозалежний) в принципі працює стабільно ,але раз в кілька днів падає в помилку .Причина не відома ,плата багато разів була в ремонті.

Цитата:
Сообщение от RW011 Посмотреть сообщение
Підтримую "ЗА" якраз за свинцові.У знайомого "гель" прожив 2 місяці і здох.Не знаю, може вводив його в повний "0", а потім насилував великим током?Не признався.
Але АКБ (майже всі,особливо LI-Ion) небажано використувувати у холодному місці.
Краще за все брати Необслуговані.Можно ставити у кімнатах, то що.
Все вірно - в приміщення котрі не опалюються ставлять агм/гель , котрі при низьких температурах себе нормально почувають .
Для LI-Ion та LiFePo4 є бмс з керуванням підігрівом , але то лишні енергозатрати .

Ушатати можна любий акумулятор , особливо великими нагрузками і глибокими розрядами .
Ответ