Супер-Модератор
Ресивер: Toshiba 007
Поблагодарили 16,264 раз(а) в 6,689 сообщениях
Вес репутации:
76
Ось
ТУТ :
https://downloadarchive.documentfoun....2/deb/x86_64/
є можливість узяти повний переклад для Лайбра.
Докладаю скрини,де показані архіви на українській.
Изображения
Тип файла Имя файла
Размер файла Загрузок
Screenshot_6.jpg
138.2 Кб
6
:: Заметка ::
Скачал? - нажми "Спасибо"
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
24.09.2023, 15:23
Профи
Ресивер: Sat Integral : S-1412 HD ROCKET: S-1218 HD ABLE :
Поблагодарили 850 раз(а) в 395 сообщениях
Вес репутации:
9
Тебе нервує запит на пароль кожного разу.
Коли ти пробуєш відкрити флешку чи NTFS-розділ у Linux? Якщо ти нечасто користуєшся знімними носіями, то ще терпимо, але якщо ти кожних кілька хвилин бачиш отаке вікно:
То навіть найзатятіший флегматик може рознервуватися, чи не так? 😂
Цю проблему дуже легко виправити. Для початку перевір, чи в тебе взагалі встановлений пакунок ntfs-3g. Якщо в тебе взагалі відкриваються NTFS-носії, то він встановлений, якщо ж ні – тоді ти можеш встановити його в Ubuntu-подібних дистрибутивах отак:
Цитата:
sudo apt update
sudo apt install -y ntfs-3g
А в Arch-подібних отак:
Далі створюємо (і відразу відкриваємо для редагування) файл
49-nopasswd_global.rules:
Цитата:
sudo nano /etc/polkit-1/rules.d/49-nopasswd_global.rules
І в нього вносимо наступне:
Цитата:
polkit.addRule(function(action, subject) {
if (subject.isInGroup("wheel")) {
return polkit.Result.YES;
}
});
Готово, можеш перевіряти – носії монтуватимуться без паролю 😉
Незнаю чи вийде, інфа з нету , буду пробувати.
24.09.2023, 17:12
Супер-Модератор
Вес репутации:
76
Цитата:
Сообщение от
ВВ
Тебе нервує запит на пароль кожного разу.
Готово, можеш перевіряти – носії монтуватимуться без паролю ��
.
Я так зрозумів,що це алгоритм не тільки для флеш-носіїв а і для модемів 3-G.Треба зробити та перевірити.
Модем завжди потрібно мати.У Мене на всяк випадок підключено Utry.
Я завжди ставлю пароль короткий,з одною буквою,чи цифрою.
Зараз не пам'ятаю,але є спосіб якось зовсім обійти пароль.Колись робив,але не паи'ятаю зараз як.
25.09.2023, 11:57
Супер-Модератор
Вес репутации:
76
4 антивируса для Linux, которые помогут защитить ваши данные
Свободная ОС не так неуязвима, как принято считать, так что позаботьтесь о её безопасности.Подавляющее большинство пользователей Linux полагают, что антивирус в их ОС не нужен. Отчасти это действительно так, поскольку Unix‑подобные системы крайне щепетильны в раздаче root‑прав. Кроме того, из‑за невысокой популярности открытых ОС вирусов под них создано в разы меньше, чем для Windows и macOS.
1. ClamAV
2. Dr.Web Security Space для Linux
1 :
Большинство известных антивирусов вроде Kaspersky или Avast предлагают только недешёвые корпоративные пакеты для UNIX‑серверов, не без оснований полагая, что простым пользователям Linux защита ни к чему. Разработчики Dr.Web же придерживаются иного мнения — они создали отдельную версию своего Security Space и для свободной ОС.
Антивирус чрезвычайно прост в управлении, но обеспечивает надёжную защиту — в конце концов, это знаменитый Dr.Web. Программа умеет проверять не только файлы, но и веб‑трафик, и почту.
Её рекомендуют для установки как на домашние компьютеры, так и на серверы. А ещё антивирус может сканировать не только устройство, на котором установлен, но и другие компьютеры в вашей локальной сети.
Лицензия-платная, но вы можете в течение месяца попробовать антивирус бесплатно. Чтобы установить Dr.Web Security Space в Linux, пройдите по ссылке ниже.
Загрузить Dr.Web Security Space для Linux →
https://download.drweb.ru/linux/
Затем щёлкните файл правой кнопкой мыши и нажмите «Свойства» → «Права». Поставьте переключатель «Разрешить исполнять как программу» и запустите установщик как обычно.
3. ESET NOD32 Antivirus for Linux Desktop
4. Chkrootkit
29.09.2023, 11:04
Профи
Вес репутации:
9
Доброго дня.
Встановив програмку Вібер.
Все прописалось а відкрити неможу, де шукати причинну.
viber.deb скачав , у такому фоматі вайбер.
Linux Lite.Версия 6.6. версія іос
Пользователь сказал cпасибо:
29.09.2023, 18:16
Супер-Модератор
Вес репутации:
76
Цитата:
Сообщение от
ВВ
Доброго дня.
Встановив програмку Вібер.
Все прописалось а відкрити неможу, де шукати причинну.
viber.deb скачав , у такому фоматі вайбер.
Скоріш за все-не встановились доповнюючі пакети.
Краще зробити таким чином:
1.Спочатку знищити:
sudo apt purge viber
2.Перекинути
viber.deb у розділ "завантаження" чи Downlow.
Не знаю,як він у Вас значиться?І зробити встановлення
так :
sudo apt install ~/Завантаження/viber.deb
Я думаю,що так може процес пройде краще.
30.09.2023, 17:10
Супер-Модератор
Вес репутации:
76
Особенность версии Linux Lite 6.6
Еще одна интересная ф-ция : реализация интерактивной утилиты AI Helper, которая предоставляет мгновенную поддержку в режиме реального времени. Вспомогательный инструмент AI был добавлен в приложение Lite Welcome в разделе «Поддержка».
Кроме того, приложение Lite Welcome получило новую функциональность, которая будет отображать кнопку «Установить сейчас», если Linux Lite запущен в живом режиме с загрузочного USB-накопителя. Когда на вашем компьютере установлен Linux Lite, кнопка «Установить сейчас» больше не будет доступна в приветствии Lite.
Помимо этого, эта версия Linux Lite включает в себя новейшую тему значков Papirus , последние стабильные версии некоторых предустановленных приложений и пакетов, новые обои, а также различные другие настройки и изменения облегчающие работу с ОС.
.
30.09.2023, 17:37
Супер-Модератор
Вес репутации:
76
Зараз займаюся питанням як зробити,щоб не з'являлося повідомлення про введення паролю при виконанні деяких програм .
Поки до кінця процедуру не довів,але деякий прогрес вже є.
Можна робити так:
Щоб відключити пароль sudo , треба додати до строчки налаштування користувача або групи директиву NOPASSWD.
Алгоритм такий: ім'я користувача All=(ALL) NOPASSWD: ALL
Для того, щоб відключити пароль sudo для певного користувача потрібно відкрити файл конфігурації sudo і відключити запит пароля наступною строчкою, наприклад для користувача 123:
sudo visudo
123 All=(ALL) NOPASSWD: ALL
Потім зберегти зміни і закрити файл.
Я зробив коррекцію файла конфігурації через Double Commander.
Команда sudo набудовується за допомогою файлу, розташованого в каталозі /etc/sudoers
Спочатку запустив його від імені Адміна,потім зайшов у корневу діректорію,потім-etc/sudoers.
В останньому через меню "Редактувати" і треба робити коррекцію.
30.09.2023, 19:05
Местный
Ресивер: uClan Denys H.265 Pro+
Поблагодарили 427 раз(а) в 160 сообщениях
Вес репутации:
10
По тому що наразі витворяє майкрософт а це перехід на windows 11 а далі 12 на системи які ніби і налаштовані тобі допомагати але ти вже не матимеш такого приватного життя, плюс до того системи які потребують потужного заліза щоразу більше і більше, я не веду мову про обрізані гівносбірки а про систему. Щоразу система житиме вже не вашим життям а власним життям яким керуватиме майкрософт та копілот і іжє с ними. Вирішив оставити для роботи ще незалежну та спокійну десятку ltc версію аби на довше вистачило, а це по суті прошивка девайсів, деякі види програмування і офіс. А для душі і спокою перейти на Linux. Пів року перебирав системи під своє старовинне залізо а це Intel core 2 quad 9500, 4 gb ddr3, ssd 128 gb, nvidia gt 220 офісна затичка. ПРобував Deepin linux, linux mint, debian, solus linux та багато інших бо в них я чайник повний. Мені для душі важливо браузер, телега, вайбер, і головним було сповіщення аби приходили на екран аби я міг відразу читати тобто вискакували самі на робочому столі з каналів телеги та браузера, пошти та ютуба з моїх підписок. Тут без вибору робочий стіл KDE хоча сподобалась кориця цинамон але там так не працюють сповіщення так як я хотів. ТОму KDE і він суперовий. А система тільки на Linux Arch а так як я у ньому не розуміюсь то обрав і закохався в Linux Manjaro, з першого погляду. Це просто вибух мізків, як тут все шикарно, зрозуміло, доступно і зручно. Тепер windows я не вмикав вже мабуть з місяць, на манждаро я відпочиваю просто. Настільки задоволений і саме головне я навіть не торкався командного рядка)
30.09.2023, 19:27
Супер-Модератор
Вес репутации:
76
Цитата:
Сообщение от
блукач
Тут без вибору робочий стіл KDE хоча сподобалась кориця цинамон але там так не працюють сповіщення так як я хотів. ТОму KDE і він суперовий. А система тільки на Linux Arch а так як я у ньому не розуміюсь то обрав і закохався в Linux Manjaro, з першого погляду. Це просто вибух мізків, як тут все шикарно, зрозуміло, доступно і зручно.
Цілком згоден. Вже років 15 з Лінукс.Були усякі.Але для роботи та ін-та все ж таки
Ubuntu та версії на її основі більш довподоби.
Інтерфейс KDE без сумлівів кращий,недолік-"жре" багато ресурсів.Якось був в мене mint на KDE ,красень.Але після якоїсь "обнови" згинув.
Погано,що зараз закинули Wine - непоганий проект для роботи з деякими "Мілкософтовими" прогами.
Зараз "гоняю" Лайт на старому ноуті.Як відточу усе,відпишуся.
Ви використовуєте яку мову інтерфейсу?
30.09.2023, 19:46
Местный
Вес репутации:
10
Цитата:
Сообщение от
RW011
Цілком згоден. Вже років 15 з Лінукс.Були усякі.Але для роботи та ін-та все ж таки
Ubuntu та версії на її основі більш довподоби.
Інтерфейс KDE без сумлівів кращий,недолік-"жре" багато ресурсів.Якось був в мене mint на KDE ,красень.Але після якоїсь "обнови" згинув.
Погано,що зараз закинули Wine - непоганий проект для роботи з деякими "Мілкософтовими" прогами.
Зараз "гоняю" Лайт на старому ноуті.Як відточу усе,відпишуся.
Ви використовуєте яку мову інтерфейсу?
Українську, вона наразі у багатьох системах гарно відточена, навіть на китайському deepin linux вона ідеальна що супер, бо у тій же десятці windows служби та багато системних налаштувань на ру, що я категорично не сприймаю. По ресурсам, ну куди вже гірше як мій комп HP ELITTE 8000, тут двох ядерник стояв то я замінив на 4 ядерник, 775 сокет вже печаль, але 4 ядра дали чуть покращення та ще підкупив gt220 від nvidia на 1 гіг нажаль ddr 2 але ютуб роздуплився на 1080 хоч якості 60 fps можна дивитись. На скрінах видно що линь не їсть ресурси проца, памяті бере 1.3 гіг як десятка. Справа у тому що люди не розуміють, проблема не так у системі як у програмах, навіть лінукс який споживає 500 мб оперативки, включи оперу, фейсбук, ютуб і полізе навантаження. Самі додатки вже наросли жиром що тягнуть ресурси. Ще кілька років і ютюбу знадобиться мінімум 8 ядер та 8 оперативи, це ж їх бізнес.
30.09.2023, 20:01
Профи
Вес репутации:
9
Доброго вечора.
Переглянувши Ваші пости,розповім я , про свою першу установку
Лінукс .
Усе було так, давним давно
Переглянувши, на просторах інтернету, що популяним було встановлювати лінукс, другою ос.
І Ви знаєте і хочеться встановити і трошки боячи, бо не дуже то розумію, як то виставити ті розділи для встановлення, і так далі...
Але буду встановлювати, налаштувався
, скачав першу ос, як зараз припоминаю
Лінукс Мінт Українська версія , встановлюю на флешку, через Руфус .
Починаю встановлювати, з першого разу не виходить, то драйвера невстановлюються, то памяті мало на диску, залишив то, сказав собі що більше, небуду пробувати, бо думаю , що запартачу
Віндовс , так як я встановлював поруч.
Через деякий час , це біля двох днів, пробую наново, уже до цього перечитав деяку інформацію, переглянув відео, по установці
Лінукс , пробую.
І що Ви думаєте ,гавкнула флешка при записі на нею ос.
Роблю , відновлюю флешку.
І ось третій раз, зібрався, вже остаточно встановити, трішки переживаю,
але йду до встановлення, головне, так як я зрозумів , неспішити, при малому опиті.
І що я Вам напишу, установка пройшла успішно.
Після чого, на своєму ноотбуці, демонтую дисковод, і вмонтовую HHD, і тут мене понесло,
вже загрози для Віндовс немає.
Якщо припомнити , то на той диск, обємом 1 трб , вмонтував десь біля 5-6 лінуксів з убунтою взятих.
Якось так.
З повагою Віктор.
30.09.2023, 20:40
Местный
Вес репутации:
10
Ну воно так в усіх, то завантажувач вінди гавкне, а то і ще гірше весь розділ, все від нерозуміння бо лінукс трохи заморочений, не простий як би хотілось, не зведений в одне ціле як віндовс тому не популярний. В лінуксі хто як хоче так і др@че але якщо розібратись то ніби все просто. От я написав хвалєбні оди але сам коли ставив лінукс на окремий диск обрав автоустановку і тепер маю всю систему і розділ хоум на всьому диску, і якщо злетить система то полетять усі мої файли. А треба було ділити диск аби розділ хоум не страждав при переустановці. ТЕпер або ділити диск та переносити цей розділ що геморно або перстановлювати линь, не хочу не те і не друге. Буду важливі файли і дані скидати на інший ntfs диск.
30.09.2023, 20:45
Профи
Вес репутации:
9
Маю запитання, як відновити дану систему, чи відкотити ...
Причинна ось у чому, у чора, поліз до панелі завдань, ну так переглянув , що видалив повністю.
Роблю нову, усі значки розмістились з лівої сторони, що неробив , а направу сторону, незміг перенести.
Де нешукав, не найшов, перевстановив ос, білше нелізу )))))
30.09.2023, 21:02
Местный
Вес репутации:
10
от по відновленню чи відкату сам не знаю, буду ютуб курити. ВІдкати нічого доброго не дають і на вінді, ніколи їх не робив, часто користувався портативками а їх розміщав на диску D. Та ставив нову систему з нуля на диск С. САму систему старався не длубати бо потім в лом було накочувати проги. Тут так само думаю, якщо диск поділений то дані хоум збережуться а систему з нуля на свій розділ ставити, просто не форматувати диск хоум. Це краще ніж ремонт та відкати. А налаштування та проги в лінусі проблем нема, пів години і все накотив. Ще хочу андроїд поставити на комп, чи клони типу Prime os, мені цікаво багато нашої локалізації додатків мати на компутері. Вже ставив, сподобалось.
30.09.2023, 21:19
Профи
Вес репутации:
9
Цитата:
Сообщение от
блукач
Ще хочу андроїд поставити на комп, чи клони типу Prime os, мені цікаво багато нашої локалізації додатків мати на компутері. Вже ставив, сподобалось.
Підтримую Вас, можливо і створення нової теми , щодо установки.
Закинути туди , усю інфу, відео ітому подібне, в подальшому з обговоренням.