Тем: 4,477, Сообщений: 350,722, Пользователи: 158,205
На форуме: 26

Вернуться   Форум VolSat > Разное > Флейм

Важная информация


Флейм Общение на любые темы

Ответ
 
Опции темы Опции просмотра Language
Старый 26.02.2022, 12:02   #1
Admin
Администратор
 
Аватар для Admin
 
Регистрация: 16.04.2007
Ресивер: .....
Адрес: Зимбабве
Сообщений: 3,165
Сказал(а) спасибо: 2,179
Поблагодарили 9,297 раз(а) в 2,275 сообщениях
Вес репутации: 67
Admin отключил(а) отображение уровня репутации
По умолчанию Война - вторжение России в Украину!!!

Очень не хотел создавать такой темы на техническом форуме, но знаю что людей Росии блокируют от правдивой информации о войне на нашей родной земле Украине.
В данной тебе будем писать только Правдивую и Проверенную информацию.
Я хочу чтобы пользователи форума из других стран, не только из Украины (мы все видим из своих окон) знали и видели как подло на нас нападает и убивает наших людей "Дружеская страна Россия"
Недовольные троли сразу получают вечный БАН
Наша задача открыть глаза людям, которые все еще верят что "Их там нет", "Это не мы", "Это спасательная операция" и т.д.

ЗЫ: Ничего против обычных Русский, Белорусских и других национальностей не имею, есть вопросы только к их властям и к участникам этой Рашистсой войны

На форуме все еще действуют правила, так что следим за выражениями

Слава Україні!!!

Правдивые каналы в мессенджерах:
Viber:
Telegram:
__________________
DM500S, DM800HD, GI S8120 - 4W,5E,13E,36Е,75E (VIP)

Поминутный IPTV!

ThinkPad.com.ua - форум любителей техники ThinkPad

Последний раз редактировалось Admin; 27.02.2022 в 12:15.
Admin вне форума   Ответить с цитированием
Старый 18.08.2024, 21:14   #6521
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 21.08.2024, 21:34   #6522
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот десятий



Верховна Рада ратифікувала Римський статут. В результаті атаки ГУР по аеродрому «Саваслейка» 16 серпня були знищені три ворожі літаки і п'ять пошкоджені
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот десятий день Великої війни: чим жили Україна та українці 21 серпня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду та поправок до нього. Статут набере чинності для України у перший день місяця, який настає після 60-го дня з дати здачі ратифікаційної грамоти на зберігання генеральному секретарю ООН.
У результаті операції Головного управління розвідки Міноборони України 16 серпня було завдано удару дронами-камікадзе по військовому аеродрому «саваслейка» у нижньогородській області рф, внаслідок якого знищено 3 літаки (носій «кинджалів» миг-31 і два транспортники ил-76) і ще 5 пошкоджено – джерело у воєнній розвідці.
Демократична партія офіційно затвердила Камалу Гарріс кандидаткою на посаду президента США. Це сталося на національному з'їзді політичної сили у Чикаго.
Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку мобілізації військовозобов'язаних, які доглядають або утримують хворих чи осіб з інвалідністю – пресслужба Мінісоцполітики.
Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування проти бізнесмена Ігоря Коломойського та колишнього керівника столичної філії одного із банків про заволодіння мільярдами гривень і легалізацію доходів – Офіс Генпрокурора. Стороні захисту повідомили про відкриття матеріалів досудового розслідування для ознайомлення. Водночас триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи.
ЦИТАТИ
Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України: «Україна стала 125-м членом Міжнародного кримінального суду. Це був довгий шлях, сповнений викликів, міфів і страхів. Жоден з них не був правдою. І сьогодні ми нарешті досягли результату… Здійснюючи цей крок, Україна демонструє свою непохитну відданість зміцненню міжнародного правосуддя».
Мартін Єгер, посол Німеччини в Україні: «Війна росії проти України – це і жорстока атака на міжнародне право. Ратифікація Римського статуту Україною є важливим сигналом, який зміцнює міжнародне право та Міжнародний кримінальний суд. Ласкаво просимо 125-ту державу-учасницю».
ВТРАТИ ВОРОГА



ВІЙНА

Сили ППО у ніч на 21 серпня та зранку збили 50 ворожих бпла та одну авіаційну ракету – Микола Олещук, командувач Повітряних сил ЗСУ.
На фронті від початку доби відбулися 54 бойові зіткнення – Генштаб (станом на 16:00).
- На Куп’янському напрямку російські загарбники дев’ять раз штурмували українські позиції поблизу Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в районі Андріївки. - На Лиманському напрямку з початку доби нараховується уже дев’ять боєзіткнень, росіяни атакували в районах Торського, Новосергіївки, Макіївки, Греківки та Сергіївки.
- На Краматорському напрямку від початку доби російські окупанти п’ять разів намагалися вибити Сили оборони із займаних позицій поблизу Григорівки, Часового Яру та Предтечиного.
- На Торецькому напрямку війська рф за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації п’ять разів атакували позиції українських військ. На вечір тривало одне боєзіткнення поблизу Торецька, на це місто загарбники вже скинули 11 КАБів.
- На Покровському напрямку в районах Пантелеймонівки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Новогродівки, Михайлівки та Птичого українські захисники відбили 11 атак. Бої тривали у чотирьох локаціях.
Уночі 21 серпня Сили оборони України завдали удару по позиції російського зрк с-300 біля Новошахтинська ростовської області рф – Генштаб.
Минулої доби на фронті відбулося 166 боєзіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, третина – на Покровському напрямку – Генштаб.

***
російська влада хоче переконати росіян, що бої у курській області – це «нова нормальність». Можновладці країни-агресора розраховують, що бої на цій території триватимуть кілька місяців – Радіо Свобода. Кремль пропонує переконувати росіян у тому, що ворога, який прорвався на російську територію, чекає «неминуча поразка», але «повернення територій потребуватиме часу, росіянам треба почекати».
росія сформувала полк зі складу Повітряно-космічних сил для оборони курської області – Міноборони Великої Британії.
Під час підготовки до операції в курській області, Збройним силам України вдалося досягти безпрецедентного успіху, створивши велику захищену від дронів зону – CBC News. Про це сказав колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.
На Курському напрямку українські високоточні бомби вражають місця зосередження російських загарбників та їхньої техніки – Микола Олещук, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант.
У тимчасово окупованому Криму біля північно-західної частини Керченського мосту у морі встановлено три ряди бонових загороджень – соцмережі.

***
Наслідки атак дронів – дані ОВА:
На Київщині уламки дронів пошкодили будинок та лінії електромереж;
У Тернополі досі фіксують перевищення вмісту хлору і соляної кислоти у повітрі – Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб. Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб провели заміри якості повітря у 11 локаціях Тернополя та околиць і виявили лише у 2 локаціях перевищення концентрації хлору у повітрі у 2,5 раза.

***
російська армія вбила в Україні вже 570 дітей і ще 1523 дітям завдала поранень – Офіс генерального прокурора. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 578, Харківській – 409, Дніпропетровській – 165, Херсонській – 170, Київській – 133, Запорізькій – 130.
Внаслідок обстрілів російськими окупантами минулої доби Донецької, Запорізької, Сумської, Харківської та Херсонської областей 5 людей загинули, серед них одна дитина, 30 осіб поранені, з них 10 дітей – дані ОВА.
20 серпня внаслідок удару російських загарбників з артилерії 152-мм калібру по дитячому кафе у селі Малокатеринівка Запорізької області під час реанімаційних заходів помер 15-річний хлопець – Офіс генерального прокурора.
Внаслідок російського обстрілу Малокатеринівки Запорізької області 20 серпня загинули двоє людей, восьмеро поранені. Шестеро дітей віком 11-17 років перебувають у лікарні, двоє у важкому стані – Запорізька ОВА.
На Сумщині внаслідок авіаудару рф загинула жінка, ще одна поранена – Сумська обласна прокуратура.
У передмісті Херсона – Антонівці, росіяни з дрона вбили 84-річну жінку – Роман Мрочко, начальник Херсонської МВА.
На Донеччині внаслідок ранкових обстрілів загинули двоє людей – Вадим Філашкін, начальник ОВА.
Під завалами адмінбудівлі в Козачій Лопані – троє жінок, їхній стан невідомий – В'ячеслав Задоренко, начальник Дергачівської МВА.
НОВИНИ: УКРАЇНА
Україна за допомогою партнерів веде консультації щодо обміну полоненими з рф – Укрінформ. Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що Україна завжди виступала і продовжує виступати з ініціативами, які можуть повернути наших громадян з російського полону.
Верховна Рада
ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом про участь у програмі ЄС щодо боротьби із шахрайством (EUAF) – пресслужба Мінфіну;
ухвалила закон щодо розширення кола військовозобов’язаних для надання відстрочки від призову на військову служби під час мобілізації. Брати і сестри загиблих та безвісти зниклих отримали відстрочку від мобілізації.
ухвалила у другому читанні закон щодо маркування лікарських засобів;
розблокувала підписання закону про підвищення акцизів на пальне;
спрямувала дохід НЕК «Укренерго» від продажу перетинів на погашення своєї заборгованості перед учасниками ринку;
підтримала за основу законопроєкт щодо спрощення умов ведення господарської діяльності в частині приєднання до електричних мереж.
спростила процедуру відведення землі для будівництва станцій зв’язку.
Міністерство оборони оновлює склад Громадської антикорупційної ради – Міноборони.
Міноборони кодифікувало близько 20 зразків автотехніки для перевезення великотоннажних та габаритних вантажів – пресслужба Міноборони. Автопарк спеціалізованої техніки ЗСУ підсилили важковозні транспортні напівпричіпи (так звані «трали»), сідельні та звичайні автотягачі виробництва відомих автомобільних концернів США, Європи, Азії, а також продукція вітчизняних підприємств.
В Україну напередодні Дня Незалежності приїде Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте – Lrt.
Стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова здобула нагороду в категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм» на премії Septimius Awards у Нідерландах – Укрінформ.

***
СБУ проводить обшуки у Хустському ТЦК та у місцевого військкома Василя Зубатова – джерело у правоохоронних органах. Відбуваються майже 30 обшуків у працівників районної лікарні, медико-соціальної експертної комісії та працівників ТЦК. Водночас у Закарпатському обласному ТЦК уточнили, що обшуки відбулися у ВЛК, а не в Хустському РТЦК – Закарпатський ОТЦК.
СБУ знешкодила агентурну групу фсб, яка збирала інформацію про виробництво дронів і бази з ремонту військової техніки у Дніпропетровській області – пресцентр СБУ. Зловмисники готували координати для повітряних ударів рф по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону.

***
Агентство ООН у справах біженців в Україні виділить 30 млн доларів на підтримку прифронтових громад – Укрінформ. Документ передбачає одноразові виплати у розмірі 21 тисячі гривень вразливим домогосподарствам для придбання твердого побутового палива.
У четвер, 22 серпня, графіки погодинних відключень світла не застосовуватимуться – НЕК «Укренерго».
Наступний тиждень може пройти без відключень світла через послаблення спеки – Укренерго.
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
Федеральна рада Швейцарії 21 серпня ухвалила подальші обмежувальні заходи в межах 14-го пакета санкцій ЄС проти Росії. Вони включають уточнення щодо заборони на російські алмази, що робить їх міжнародно узгодженими – Укрінформ.
З лютого 2022 року Канада надала Україні понад 5 мільярдів доларів США прямої бюджетної підтримки – Сергій Марченко, міністр фінансів.
Нідерланди купують для України 51 мобільний радар, які передадуть до кінця року – Укрінформ.
Канада виділяє 5,7 млн дол. США на роботу гуманітарних організації з підтримки українських дітей – Укрінформ.
Чеська ініціатива Dárek pro Putina («Подарунок для Путіна») закупила та відправила в Україну 100 дронів - Укрінформ.

***
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що під час свого візиту до Києва цього тижня обговорить можливість мирного врегулювання війни між рф та Україною – Reuters.
Розвідувальне управління Пентагону вважає, що Україна і росія не мають достатніх військових ресурсів для проведення великих наступальних операцій, а це може свідчити про те, що обидві сторони рухаються до глухого кута – «Європейська правда».
У Празі пікетували російське посольство – Радіо Свобода. Кілька чеських та українських громадських організацій влаштували мітинг, який вшанував пам’ять окупації Чехословаччини країнами Варшавського договору, яка почалася 21 серпня 1968 року. Також присутні висловити підтримку Україні на тлі агресії рф.
У Празі в річницю вторгнення СРСР у Чехословаччину вшановують пам'ять загиблих – Укрінформ.
посольство білорусі в Єревані закидали яйцями, помідорами та картоплею після зневажливих заяв Лукашенка – Радіо Свобода. Протестувальники вимагали вислати білоруського посла з країни та розірвати дипломатичні відносини з мінськом.
Парламент Ірану вперше за 23 роки затвердив усіх членів Кабінету міністрів, запропонованих новим президентом Масудом Пезешкіаном – AP.
В Іспанії померла найстаріша людина світу – RTE. Іспанка Марія Браньяс Морера померла у віці 117 років.

***
Внаслідок удару військ Ізраїлю по території Лівану було вбито офіційного представника палестинського руху ФАТХ Халіла Макдаха – The Times of Israel.
Ліванське терористичне угруповання «Хезболла» випустило понад 50 ракет по північному ізраїльському місту Кацрін на Голанських висотах – Times of Israel. Більшість ракет були перехоплені системою ППО «Залізний купол». По місту впало кілька ракет, завдавши значної шкоди житловим будинкам і поранивши одну людину.
ВОРОГ
У росії заблокували сайт незалежного видання Astra. Роскомнагляд пояснив блокування сайту розміщенням на ньому «недостовірної суспільно-значущої інформації» – Телеграм-канал Astrа.
росія готує нову інформаційну кампанію проти України в Європі – Вадим Скібіцький, представник ГУР Міноборони України. мета нових пропагандистських операцій – переконати людей, які покинули Україну через війну, не повертатися.
У росії почалися проблеми з десятками популярних сервісів, серед них Telegram, WhatsApp, Сервіси Apple, Steam та Pornhub – соцмережі.
За перше півріччя 2024 року окупанти порушили 18 справ про так звану «держзраду» проти громадян України – представництво Президента в АР Крим.
20 серпня волгодонська єпархія рпц провела молебень у місті пролетарську ростовської області неподалік нафтобази, що спалахнула внаслідок атаки дронів 18 серпня – соцмережі.

Підготувала Тетяна Тиндик, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 21.08.2024, 21:36   #6523
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 24.08.2024, 12:39   #6524
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 24.08.2024, 22:05   #6525
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот тринадцятий



Сьогодні Україна відзначала День Незалежності. В Україну з російського полону повернули 115 військових
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот тринадцятий день Великої війни: чим жили Україна та українці 24 серпня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
Сьогодні Україна відзначала 33-тю річницю проголошення незалежності – Укрінформ. День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.
На Софійській площі у Києві з нагоди Дня Незалежності відбулись урочисті заходи за участю Президента України Володимира Зеленського, Президента Польщі Анджея Дуди та Прем’єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте – пресслужба глави держави.

***
Президент Польщі Анджей Дуда прибув із візитом до Києва – канцелярія президента РП. Президент Республіки Польща бере участь в урочистостях з нагоди 33-ї річниці Незалежності України. Також у Києві перебуває прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте, яка долучилася до святкувань Дня Незалежності – «Європейська правда».
В Україну з російського полону повернули 115 військових – Телеграм глави держави. Усі 115 українців, врятовані з російського полону – це військовослужбовці-строковики, зокрема ті, які потрапили у полон ще в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році.
ЦИТАТИ
Володимир Зеленський, Президент України: «913 днів тому … Росія пішла на нас війною. Порушила не лише суверенні кордони, а й межі жорстокості та здорового глузду. Безмежно прагнучи одного: знищити нас. Натомість сьогодні ми відзначаємо 33-й День Незалежності України. А те, що ніс на нашу землю ворог, тепер повернулося в його дім».
Анджей Дуда, президент Польщі: «Ваш День Незалежності – це, у певному сенсі, свято незалежності усієї Центральної Європи, оскільки без незалежної України складно говорити про незалежну і безпечну Польщу, Литву чи інші країни нашого регіону».
Інгріда Шимоніте, прем’єр-міністерка Литви: «Литва була і буде з Україною на кожному кроці до цієї мети. Робимо і надалі робитимемо усе, аби наблизити перемогу, перемогу світла над темрявою, перемогу добра над злом, перемогу вільних людей, яку святкуватимемо разом, зі світлом, з газом і без русні».

ВТРАТИ ВОРОГА



ВІЙНА

Україна вперше застосувала свою ракету-дрон «Паляниця». Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час урочистого заходу на Софійській площі з нагоди Дня Незалежності – Укрінформ.
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський нагородив українських захисників і захисниць за активні дії на Курському напрямку – Телеграм Олександра Сирського.
Воїни ГУР Міноборони України уразили польовий склад боєприпасів поблизу Острогозька воронезької області росії – ГУР.
Кіберфахівці ГУР разом з українською кіберспільнотою заблокували десятки ресурсів великих промислових обʼєктів рф, які забезпечують роботу ВПК держави-терористки – Укрінформу повідомило джерело у воєнній розвідці. Кіберудару зазнали російські провайдери мобільного зв’язку та інтернету, інформаційні ресурси та хмарні сховища.
На фронті від початку доби відбулось 96 бойових зіткнень – Генштаб.
На Харківському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Глибокого та Вовчанська.
На Куп’янському напрямку ворог проводив шість наступальних дій у бік Новоселівки, Стельмахівки та Синьківки.
На Краматорському напрямку загарбницька армія наступала у бік Ступочок, Часового Яру та Калинівки. Загалом відбулося 12 боєзіткнень.
На Покровському напрямку росіяни здійснили 39 штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Калинове, Новогродівка та Птиче. Сили оборони України стримують натиск ворога.
На Торецькому напрямку відбулося дев’ять боєзіткнень біля Диліївки, Торецька, Неліпівки та Нью-Йорка.
На Курахівському напрямку загарбники 12 разів атакували поблизу Красногорівки, Карлівки, Георгіївки та Костянтинівки
Почесне найменування «Привиди Києва» отримала 40 бригада тактичної авіації – Повітряне командування «Центр».

***
підрозділи рф створюють лінію оборони рильськ-льгов-курськ – розвідка Естонії. режим рф, очевидно, вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку українські Збройні сили створюють для них вторгненням у Курську область.
Після початку операції ЗСУ в курській області білорусь перекинула щонайменше тисячу своїх військових у гомельську область, яка межує з Україною – моніторингова група «Беларускі Гаюн».

***
російські загарбники вранці обстріляли Костянтинівку Донецької області, загинули 5 людей, 6 осіб зазнали поранень – Вадим Філашкін, начальник Донецької ОВА. Також росіяни вдарили по Покровський громаді на Донеччині, загинула людина.
Загарбники обстріляли Херсон та передмістя, внаслідок чого загинула 62-річна жінка та зазнав поранень 63-річний чоловік – Херсонська обласна прокуратура.
У Херсоні внаслідок обстрілу російськими окупантами Дніпровського району загинули двоє чоловіків, поранені 66-річний чоловік та півторарічний хлопчик – Херсонська ОВА.
На Сумщині росіяни дроном атакували цивільний автомобіль, загинуло подружжя – Сумська обласна прокуратура. Також росіяни з артилерії обстріляли Великописарівську громаду, загинула жінка.
росіяни вночі знищили краєзнавчий музей у Гуляйполі Запорізької області – Нацполіція України
НОВИНИ: УКРАЇНА
З нагоди Дня Незалежності України
Президент Зеленський
звернувся до українського народу з нагоди Дня Незалежності;
разом з дружиною Оленою поклав квіти до Стіни пам’яті полеглих за Україну на Михайлівській площі у Києві;
разом з дружиною взяв участь у молитві за Україну в Софійському соборі;
під час урочистостей до Дня Незалежності вручив нагороди українським військовослужбовцям, рідним загиблих Героїв України, видатним українським спортсменам.

***
У Житомирі провели спільну молитву за Україну та відкрили виставку документів, які відображають важливі етапи в історії держави;
в Одесі відбулася благодійна акція «Забіг у вишиванках», кошти від якої спрямують на потреби ЗСУ;
у Тернополі представники влади вручили нагороди військовослужбовцям, волонтерам, лікарям;
у Харкові вшанували пам'ять полеглих захисників і захисниць;
українські полярники з антарктичної станції «Академік Вернадський» привітали співвітчизників із Днем Незалежності;
у Львові на Личаківському кладовищі вшанували Героїв усіх часів, які загинули за суверенітет і територіальну цілісність України.

***
З Днем Незалежності Україну привітали
- прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер;
- лідери європейських країн;
- президенти Латвії, Литви та Естонії;
- іноземні дипломатичні представництва, акредитовані у Києві;
- Грузія й Азербайджан долучились до привітань;
Українці в усьому світі урочисто відзначають 33-тю річницю відновлення Незалежності України та висловлюють свої вітання з нагоди свята.

***
Президент України Володимир Зеленський
підписав закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду та поправок до нього;підписав закон про заборону діяльності російської церкви;
обговорив по телефону з кацлером ФРН Олафом Шольцом продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів рф;
присвоїв нові звання головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та іншим високопосадовцям ЗСУ;
присвоїв нові звання голові Держспецслужби транспорту та заступнику голови СЗР;
присвоїв генеральське звання начальнику управління внутрішньої безпеки ДПСУ Віталію Мацаку;
підписав закони про підтримку військових;
присвоїв звання «Герой України» трьом воїнам;
нагородив низку військових підрозділів і навчальний центр почесними відзнаками «За мужність та відвагу»;
відзначив державними нагородами ще 373 військових у Збройних силах України, Управлінні державної охорони України, Державній службі спецзв’язку та захисту інформації України;
присвоїв почесні найменування низці військових підрозділів;
нагородив орденами лідерів іноземних держав та керівників міжнародних організацій;
підписав ухвалені Верховною Радою закони, зокрема, про надання легіонерам українського громадянства та повне забезпечення воїнів, які воюють на території Росії;
призначив головою Тернопільської ОВА В'ячеслава Негоду.
Президент Володимир Зеленський провів переговори із Президентом Польщі Анджеєм Дудою та Премʼєр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте – Фейсбук Володимира Зеленського.
Спільна пресконференція президентів України Володимира Зеленського, Польщі Анджея Дуди та прем’єр-міністерки Литви Інгріди Шимоніте. Основне:
- випробувана ракета-дрон «Паляниця» набагато швидша за наші далекобійні дрони і потужніша – Володимир Зеленський;
- на території Польщі вже підготовлено 23 тисячі українських військовослужбовців, а польські танки РТ-91, які Варшава передала Києву, зараз задіяні в боях під Курськом – Анджей Дуда;
- одним із завдань операції Сил оборони у Курській області є показати світові, хто такий Путін і що для нього важливіше – утримання окупованих територій чи захист свого населення – Володимир Зеленський.
- Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги, із комплексами ППО та іншим обладнанням, який має надійти в Україну до початку вересня - Інгріда Шимоніте;
- Росія має усвідомлювати, що нападаючи на незалежну державу, вона також зазнаватиме втрат – Анджей Дуда;
- Україна робитиме все, щоби змусити володимира путіна закінчити війну дипломатичним шляхом, а якщо це не вийде, то ЗСУ будуть готові силою витиснути ворога з території країни – Володимир Зеленський;
- союзники по НАТО мають бути готовими обговорювати «хоробрі ідеї» і шукати креативні рішення у питанні спільного ракетного захисту повітряного простору над Україною – Інгріда Шимоніте;
- У НАТО ще немає згоди щодо збиття російських ракет засобами країн Альянсу над територією України, але вони можуть дійти згоди з цього приводу. Аргументом за це є порушення декілька разів російськими ракетами повітряного простору Польщі – Анджей Дуда;
- Нечесно вважати, що російське вторгнення означає бойові дії лише на території України – Інгріда Шимоніте.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль
запросив Литву долучитися до ініціативи із закупівлі озброєння і військової техніки в українських виробників;
обговорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою питання підтримки України на шляху вступу до Європейського Союзу та НАТО.
В Україні з 1 вересня працюватиме новий посол Польщі – колишній польський військовий і дипломат, експерт із безпекових питань Пьотр Лукасевич – Павел Вронський, речник МЗС Польщі.
ПАТ «Укрнафта» відкликала свій донат – 5 мільйонів гривень – із БФ «Охматдит – здорове дитинство» і планує передати його безпосередньо лікарні – пресслужба ПАТ «Укрнафта».

***
СБУ та Офіс генпрокурора заочно повідомили про підозру іранському бригадному генералу КВІР Шаріфі Моласареї Аббасу Муса, який навчив росіян бити ударними безпілотниками типу Shahed по Україні та особисто координував 20 атак – пресцентр СБУ.

***
З початку року Держоператор тилу заощадив ₴16,2 мільярда бюджетних коштів – пресцентр Міноборони.
В Україні виплавка сталі цьогоріч може зрости на 16% – Олександр Каленков, президент ОП «Укрметалургпром».
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
Президент США Джо Байден у телефонній розмові з Володимиром Зеленським оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги, приурочивши цей крок до Дня незалежності – Укрінформ. Пакет включає ракети протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури; обладнання для боротьби з безпілотниками й протитанкові ракети; боєприпаси та мобільні ракетні комплекси для передової.
США попередили про санкції країни, які дозволяють відкривати філії російським банкам – Financial Times. Цей крок має на меті унеможливити обхід санкцій росією, яка знаходила способи оплати товарів подвійного призначення, необхідних для виробництва озброєнь.

***
У МАГАТЕ прокоментували пошкодження резервної лінії живлення ЗАЕС – МАГАТЕ. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що Запорізька АЕС занадто часто опиняється в небезпечній залежності від єдиного джерела живлення внаслідок обстрілів.
Британська розвідка звернула увагу на українофобські заклики Рогозіна – Міноборони Британії. Росія, попри заклики до нібито мирних переговорів, все одно прагне знищити суверенітет України.
Незалежний кандидат у президенти США Роберт Кеннеді-молодший у п'ятницю припинив свою передвиборчу кампанію і підтримав республіканця Дональда Трампа – Reuters
МЗС Китаю підтвердив, що радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван 27-29 серпня відвідає Пекін та зустрінеться з міністром закордонних справ КНР Ван Ї – Мао Нін, речниця китайського МЗС.
Іранські хакери намагалися зламати акаунти оточення Байдена і Трампа у WhatsApp - Reuters. Хакери намагалися видали себе за технічну підтримку AOL, Google, Yahoo і Microsoft.
У Нідерландах уряд заборонив телефони, планшети та ноутбуки під час засідань та офіційних зустрічей з міркувань безпеки – Укрінформ.
На музичному фестивалі у Німеччині сталася різанина: троє загиблих, п'ятеро поранених – АР. Нападник невибірково нападав із ножем на людей на центральній площі міста. Німецька поліція затримала підлітка, який може бути причетним до нападу з ножем у місті Золінген на заході Німеччини, внаслідок якої загинули троє людей – DW.
ВОРОГ
рейтинг путіна серед росіян рекордно впав на тлі наступу ЗСУ в курській області – росзмі.
В острогозькому районі воронезької області рф унаслідок нічної атаки безпілотників горить та детонує склад із боєприпасами – Радіо Свобода. Унаслідок детонації боєприпасів постраждали дві жінки. Із зони пожежі було евакуйовано близько 200 осіб, на території трьох сіл в Острогозькому районі запроваджено режим НС.
самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко, попри стягування до кордону з Україною майже третини своєї армії, привітав український народ із Днем Незалежності – соцмережі.

Підготувала Тетяна Тиндик, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 24.08.2024, 22:07   #6526
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 25.08.2024, 21:18   #6527
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот чотирнадцятий



pосіяни б’ють з танків, ствольної артилерії і мінометів по своїх же населених пунктах у курській області рф
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот чотирнадцятий день Великої війни: чим жили Україна та українці 25 серпня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
По території курської області рф росіяни продовжують бити з танків, ствольної артилерії і мінометів, а також бомбардують райони своїх же населених пунктів кабами – Генштаб ЗСУ.
Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що Сполучені Штати й надалі будуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу – соцмережа Х Камали Гарріс.
ЦИТАТИ
Володимир Зеленський, президент України: «Ми не готові використовувати наші території як один із варіантів пропозиції. Ми не міняємо людей на пропозиції і території на пропозиції, наші цінності і нашу свободу, нашу демократію – ми не готові цим жертвувати».
ВІЙНА
Від початку повномасштабної війни росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів та понад 33 тисячі керованих авіаційних бомб – фейсбук Зеленського.
Командувач Національної гвардії України бригадний генерал Олександр Півненко відвідав підрозділи НГУ, котрі виконують бойові завдання на території Харківської області і нагородив 40 нацгвардійців, які виявили мужність, стійкість і відвагу під час виконання бойових завдань – фейсбук Півненка.
Бійці Державної прикордонної служби України знищили на Краматорському напрямку зенітно-ракетний комплекс російських військ «стріла-10» та ворожий танк т-62 – ДПСУ.
російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом, від початку доби відбулося 68 бойових зіткнень – Генштаб.
На Покровському напрямку росіяни здійснили 17 штурмових дій у районах семи різних населених пунктів. 11 з цих атак проходили біля Калинового та Новогродівки. Де, до того ж, ворог задіював для ударів вертольоти ка-52, також кидав каби по районах Олександрополя і Галицинівки.
На Курахівському напрямку загарбники 10 разів атакували поблизу Карлівки, Невельського, Первомайського, Георгіївки та Костянтинівки.
На Лиманському напрямку противник штурмував позиції наших захисників 13 разів неподалік Греківки, Дружелюбівки, Пролетарського, Першотравневого, Новосадового, Торського та Невського. Біля останнього ворог був найбільш активним – провів п’ять атак, бойові дії продовжуються.
Российские пропагандисты заявили об атаке на Белгородскую область в ночь на 25 августа: поврежден газопровод и линия электропередач – росзмі.

На агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, які заблоковані там вже декілька місяців – Віталій Саранцев, речник ОТУ «Харків».
Після початку курської операції у Харківській області ворог значно зменшив застосування тактичної авіації. Упевні дні ворог активізує застосування fpv-дронів, у середньому завдає 30-40 ударів за допомогою дронів-камікадзе за добу – Віталій Саранцев, речник ОТУ «Харків».
Оборонці знищили зенітний ракетний комплекс «тор» і реактивну систему залпового вогню бм-21 «град» – Сили оборони півдня України.

***
Протиповітряна оборона України в ніч на 25 серпня збила вісім із дев'яти російських дронів-камікадзе типу shahed та завадила більшості із 8 випущених загарбниками ракет досягнути своїх цілей – генерал-лейтенант Микола Олещук, командувач Повітряних Сил.
Удар по готелю в Краматорську вніч на 25.08, очевидно, ракетою «іскандер-м». Шість членів команди агенції Reuters, яка з самого початку висвітлює війну в Україні, перебували у готелі. 6 поранених, з них 4 журналістів агенції Reuters, 1 у важкому стані. Знайдено ще одне тіло під завалами. Громадянка Польщі Моніка Андрушевська постраждала внаслідок російського ракетного удару по Краматорську – дані ОВА.
ворог вранці завдав ракетного удару по Харкову і по приватному сектору Чугуєва. Кількість поранених у Слобідському районі Харкова зросла до восьми осіб, у Чугуєві на Харківщині – зросла до п'яти, серед них дві дитини – Харківська ОДА.
окупанти завдали ракетного удару по Верхньосироватській громаді Сумщини, поранивши десятьох людей, з яких троє дітей – Сумська ОВА.
У Херсоні двох чоловіків госпіталізували з пораненнями внаслідок атаки російських бпла, один з постраждалих у тяжкому стані – Херсонська ОВА. Ворог обстріляв Антонівку Херсонської громади, поранений 21-річний чоловік перебуває у комі.
Внаслідок обстрілів російськими окупантами минулої доби Донецької, Запорізької, Сумської, Харківської та Херсонської областей 11 людей загинули, 41 зазнали поранень – дані ОВА.
НОВИНИ: УКРАЇНА
Президент Володимир Зеленський присвоїв почесні найменування двом військовим частинам Національної гвардії України – ОП.
Президент Зеленський в інтерв'ю індійським ЗМІ
Зеленський запропонував Індії провести другий Саміт миру, але для цього потрібно, щоб країна приєдналася до комюніке першого саміту, який пройшов у Швейцарії.
Президент закликав Індію зупинити імпорт російської нафти, бо після цього путін постане перед величезними викликами.
Україна зацікавлена збільшити товарообіг з Індією у 3-5 разів.
рф готувалася до наступу на півночі України в напрямку міста Суми, проте українські сили завдали превентивного удару і не дали Росії окупувати місто завдяки операції в курській області.
Україна не готова використовувати свої території і людей як один з варіантів пропозиції шляху до миру.
Якщо у світі існуватиме виправдовування дій путіна, то будуть наслідки й в інших частинах світу щодо порушення територіальної цілісності тих чи інших держав.
В Україні є дані про те, де у рф є ппо, і де її немає. Наразі зафіксовано, що потужна ппо є біля дач володимира путіна і біля москви, а у звичайних містах її немає.
Країн, які хочуть допомагати Україні у поверненні дітей, ніколи не буде достатньо.
Ми за дипломатію, але не ціною 30 відсотків території.
Робитимемо все можливе, щоб наблизити вступ України до ЄС
У Міністерстві закордонних справ України закликали світ засудити російський удар по готелю в Краматорську, де були іноземні журналісти – МЗС.
У місті Буча Київської області у неділю, 25 серпня, відбулося освячення верхнього храму святого апостола Андрія Першозваного, яке очолював предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній – Олександр Корнієнко, перший заступник голови Верховної Ради.
В Україні через бойові дії й технологічні порушення без електропостачання залишаються 524 населені пункти, ситуація в енергетичному секторі складна, проте обмеження для споживачів на сьогодні не впроваджені – Міненерго.
У Київській області благодійники збудували перше інклюзивне містечко для ветеранів – Руслан Кравченко, начальник Київської ОВА.
Українка Людмила Лузан виграла золоту медаль на чемпіонаті світу-2024 з веслування на байдарках і каное у Самарканді , а український чоловічий екіпаж каное-двійки Юрій Вандюк та Павло Борсук здобули бронзові нагороди чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное, що проходить у Самарканді (Узбекистан) – Мінмолодьспорту.
Народному депутату України Артему Дмитруку повідомлено про підозру у нападах на правоохоронця та військового – Офіс генерального прокурора. 25 серпня 2024 року в ЗМІ з'явилось повідомлення про те, що Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом України.

***
У січні – червні 2024 року в Україні відкрилося понад 18 тис. нових компаній, більшість яких є товариствами з обмеженою відповідальністю – Опендатабот.
Перелік сільськогосподарської техніки та обладнання, на які поширюється програма часткової компенсації вартості (до 25%) у межах державної програми підтримки аграріїв, розширили до 11 264 одиниць від 121 українського виробника – Міністерства економіки.
В Україні у липні 2024 року укладено 651 кредитний договір на 2,2 млрд грніз із часткою зобов’язань за основним боргом, гарантованих державою – пресслужба Мінфіну.
Кредитори неплатоспроможних банків отримали ₴14,5 мільярда від початку повномасштабної війни – пресслужба ФГВФО.
Компанія «Укрнафта» вирішила перерахувати виділені нею 5 мільйонів гривень на відновлення «Охматдиту» безпосередньо на офіційний казначейський рахунок НДСЛ «Охматдит» МОЗ України – пресслужба «Укрнафти».
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
Канада виділяє понад $7 мільйонів на реінтеграцію українських дітей після повернення з-за кордону – МЗС Канади.
Латвія та Україна підписали меморандум про взаєморозуміння щодо кібербезпеки, який створить юридичні рамки для співробітництва та забезпечить використання технічних і людських ресурсів у цій сфері – Delfi.

***
Кампанія віцепрезидентки США Камали Гарріс заявила, що за місяць зібрано 540 мільйонів доларів пожертв – Bloomberg.
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Єврокомісія навмисно намагається завадити нормальному енергопостачанню Угорщини й Словаччини, не втручаючись у питання зупинки транзиту нафти «Лукойл» – Золтан Ковач, речник уряду Угорщини.
Євросоюз визнає лише «повні та незалежно перевірені» результати виборів, які уряд Венесуели ще не надав – Жозеп Боррель, керівник зовнішньополітичного відомства ЄС.
США і Південна Корея наступного тижня розпочнуть у Японському морі масштабні військові навчання з висадки морського десанту на східному узбережжі Кореї, в яких будуть задіяні десятки бойових літаків і кораблів союзників – Yonhap.
Китай продовжуватиме посередницьку дипломатію і докладатиме зусиль для сприяння політичному врегулюванню в Україні – Джейк Салліван, радника президент США з питань нацбезпеки.
Пекін планує висунути США вимоги щодо Тайваню під час візиту Саллівана – МЗС Китаю.
Міжнародний рух хакерів і активістів Anonymous пригрозив правлячому уряду партії «Грузинська мрія» масштабними кібератаками, якщо ті не відмовляться від авторитарної політики – NewsGeogia.
Папа Римський Франциск у неділю засудив рішення України заборонити діяльність в країні російської церкви – Vatican News.

***
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун розпочав неоголошений візит на Близький Схід, щоб обговорити шляхи уникнення нової ескалації на тлі ризику атаки Ірану на Ізраїль – Reuters.
Глава МЗС Італії анонсував переговори з іранським колегою. Сторони мають обговорити деескалацію близькосхідної кризи – ANSA.
В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що близько 100 її винищувачів завдали превентивних ударів по пускових позиціях угруповання «Хезболла» – The Times of Israel.
ВОРОГ
Засновника популярного месенджера «Телеграм» Павла Дурова затримали у Франції за кількома обвинуваченнями – Sky News. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи Телеграм. За даними CoinMarketCap, криптовалюта Toncoin, яку використовують у Telegram ,співзасновником якої є Павло Дуров, різко знизилась у ціні після новини про його арешт.
У центрі казані ввечері в суботу спалахнула будівля гарнізонного військового суду. З посиланням на місцевих жителів, повідомляється, що невідомі кинули у вікно пляшку із запальною сумішшю, після чого втекли – росзмі.
У росії вилучили понад 100 мільйонів доларів у підрозділу американської компанії Google для фінансування підтримки війни путіна проти України – The Telegraph.

Підготувала Жанна Телеганова, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 25.08.2024, 21:24   #6528
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 28.08.2024, 21:31   #6529
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот сімнадцятий



Сьогодні о 21:00 стартують XVII літні Паралімпійські ігри у Парижі. Рада Україна-НАТО підтвердила потужну підтримку України союзниками
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот сімнадцятий день Великої війни: чим жили Україна та українці 28 серпня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
Сьогодні о 21:00 стартують XVII літні Паралімпійські ігри у Парижі. 140 українських атлетів змагатимуться у 17-ти видах спорту – Суспільне Спорт.

***
Рада Україна-НАТО підтвердила потужну підтримку України союзниками з Альянсу – Укрінформ. Учасники надзвичайної Ради Україна-НАТО (РУН), що відбулася сьогодні у Брюсселі після ще однієї хвилі масованих обстрілів російськими загарбниками цивільних об’єктів та критичної інфраструктури в Україні, підтвердили непохитну підтримку та солідарність союзників по Альянсу з Україною, їх готовність продовжувати та посилювати допомогу у боротьбі з російською агресією.
У результаті спільної операції ГУР разом із ССО Збройних Сил за допомогою ударних БПЛА українського виробництва було уражено нафтобазу «Атлас» управління Федеральної агенції держрезервів в районі н.п. каменськ-шахтинський ростовської області рф – співрозмовник у ГУР Міноборони.
Українська ракета-дрон «Паляниця», про перше успішне застосування якої оголосив Володимир Зеленський, коштує менше 1 мільйона доларів – Associated Press. Україна наразі займається нарощуванням виробництва цієї новітньої далекобійної зброї.

***
Вищий антикорупційний суд відпустив голову АМКУ Павла Кириленка, призначивши заставу у понад 30 млн грн. Прокурор оскаржить це рішення – САП.
Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Андрія Наумова – пресслужба ДБР.
Французька прокуратура заявила про звільнення з-під варти засновника та гендиректора Telegram Павла Дурова для проведення допиту в суді та можливого висунення обвинувачення – AP.

***
27 серпня глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав Курську АЕС і заявив, що станція працює в режимі, «близькому до нормального» – Reuters.

***
На Київській ГЕС розбирають завали після ракетного удару 26 серпня, загрози прориву дамби немає – Укргідроенерго.
Упродовж доби 29 серпня застосовуватимуться графіки погодинних відключень електроенергії – НЕК «Укренерго».
ЦИТАТИ
Кір Стармер, прем'єр-міністр Великої Британії: «Ми дуже добре знаємо, в якому боргу ми перед українським народом, який бореться не лише за себе, а й за всіх людей і по всій Європі. Тому сьогодні ми підтвердили нашу прихильність щодо підтримки України стільки, скільки потрібно».
Александер Стубб, президент Фінляндії: «Україна змогла створити нестабільність у pосії і викликати недовіру до неї. Це завжди добре з точки зору військової стратегії».
ВТРАТИ ВОРОГА



ВІЙНА
На фронті – 111 боєзіткнень, росіяни активізувалися на Куп'янському та Курахівському напрямках – Генштаб (станом на 16:00).
На Куп’янському напрямку російські загарбники 17 разів атакували українські позиції, захисники відбивали ворожі штурми неподалік Синьківки, Колісниківки, Стельмахівки та Кругляківки.
На Торецькому напрямку кількість ворожих атак на даний час складає 13, противник атакував у районах Північного, Дружби, Торецька, Нью-Йорка та Неліпівки. Бої неподалік Неліпівки наразі ще тривають у трьох локаціях.
На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 34 спроби потіснити захисників із займаних позицій в районах одинадцяти різних населених пунктів. Майже половина з усіх боєзіткнень відбулася біля Селідового і Новогродівки. Сили оборони вже відбили 23 атаки противника на напрямку, інші – продовжуються.
На Курахівському напрямку загарбники 22 рази атакували підрозділи Сил оборони, намагаючись просунутися у районах Українки, Георгіївки, Костянтинівки та Карлівки. Майже половина боєзіткнень триває – жорсткі бої, зокрема йдуть неподалік Карлівки.
На Краматорському напрямку зенітники 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу збили російський літак су-25 – ОСУВ «Хортиця».
Дрони атакували об’єкти в кіровській області рф за 1400 кілометрів від України – соцмережі. Після атаки прогриміли вибухи в резервуарах для зберігання нафтопродуктів росрезерву.
Оборонно-промисловий комплекс України від початку широкомасштабної російської агресії значно збільшив виробництво озброєння, деякі зразки української зброї є унікальними, це доведено на полі бою – Олександр Сергій, заступник міністра оборони.
З території Донецької області, підконтрольної українській владі, від початку повномасштабної війни евакуювали 1,468 мільйона цивільних – ОВА.
На фронті за добу сталося 184 бойових зіткнень ЗСУ з російськими загарбниками, на Покровському напрямку ЗСУ відбили 55 ворожих атак – Генштаб.

***
У курській області оператори Сил спеціальних операцій Збройних сил України знищили російський комплекс радіоелектронної боротьби «сапфір» – командування ССпО України.

***
російські загарбники скинули авіабомбу на Ізмайлівку Покровського району Донецької області, внаслідок чого під завалами будинку загинула родина – Офіс генерального прокурора.
У Кривому Розі ворог вдарив по об'єкту цивільної інфраструктури, дев’ятеро постраждалих – Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА. Кількість загиблих у готелі Кривого Рогу, який зазнав ракетного удару військ рф, зросла до чотирьох – ДСНС.
Удень російські окупанти завдали авіаудару по Куп'янську, 8 людей поранені – Олег Синєгубов, начальник Харківської ОВА.
У Покровську на Донеччині через російські обстріли та наближення лінії фронту з понеділка закриються банки – Вадим Філашкін, начальник ОВА.
Внаслідок обстрілів російськими окупантами минулої доби Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської областей 6 людей загинули, 38 зазнали поранень – дані ОВА.
На війні загинула активістка «Правого сектору» та військова 67-ї окремої механізованої бригади (67 ОМБр) Наталя Кузнєцова (Іранка) – Руслан Каганець, командир Добровольчого розвідувального батальйону ГУР.
28 серпня стало відомо про загибель колишнього голови Черкаської ОВА Сергія Сергійчука – Черкаська ОВА.
За час війни в Україні загинули 20 добровольців з Балтії та Скандинавії – ERR.
НОВИНИ: УКРАЇНА
Президент Зеленський провів зустріч із представниками Вселенського патріархату, під час якої запевнив, що робить все можливе для подолання викликів, які постали перед Церквою в Україні – Телеграм глави держави.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з новопризначеним послом Італії в Україні Карло Формозою і обговорив з ним проведення Конференції з питань відновлення України у 2025 році, наголосивши на потребі зосередитися на проєктах розмінування, енергетиці та розвитку логістики – Телеграм Дениса Шмигаля.
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 28-29 серпня відвідає із робочими візитами Польщу та Королівство Бельгія, де візьме участь у неформальній зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу – МЗС.
Уряд розширив перелік медзасобів, що ввозяться до України для лікування поранених – Укрінформ.
У Харкові 5,5 тисячі дітей навчатимуться офлайн, будуються ще три підземних школи – Ольга Деменко, директор департаменту освіти Харківської міськради.
В Україні представили державну стратегію щодо житла для переселенців до 2027 року – Мінреінтеграції.
В Україні завершилася програма обміну ламп розжарювання на LED – пресслужба Мінекономіки. Понад 8 млн українців обміняли 40 млн старих ламп розжарювання на сучасні світлодіодні лампи у відділеннях Укрпошти.

***
У ВАКС оголосили обвинувальний акт у справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва стосовно отримання неправомірної вигоди, суд почав вивчати докази – Олеся Чемерис, прессекретар ВАКС.

***
Кабінет Міністрів постановив із 1 вересня 2024 року тимчасово зупинити платежі за облігаціями зовнішніх державних позик 2015 року у зв'язку із здійсненням угоди з реструктуризації боргу – Укрінформ.
Протягом липня 2024 року сума державного та гарантованого державою боргу України збільшилась у гривневому еквіваленті на 206,16 млрд грн, у доларовому еквіваленті – на 3,20 млрд дол. США – пресслужба Мінфіну.
Рада з фінансової стабільності розглянула системні ризики фінансового сектору та підтримала законопроєкт про створення в Україні повнофункціональної системи страхування воєнних ризиків – пресслужба Нацбанку України.
Україна увійшла до 20 країн з 36 учасниць Конвенції про процедуру спільного транзиту, які перейшли на використання найновішої версії спільної транзитної системи NCTS - пресслужба Мінфіну.
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
На даний момент Польща передала Україні всю військову допомогу, яку могла. Варшава повернеться до питання передачі Києву своїх винищувачів МіГ-29, коли отримає від союзників замовлені сучасні літаки, зокрема F-35 – Владислав Косіняк-Камиш, віцепремʼєр, міністр національної оборони Польщі.
Британія підтримує ідею ударів Storm Shadow по Росії, але боїться проблем зі США – The Telegraph.
Питання збиття у повітряному просторі України польською системою ППО російських ракет і бойових дронів викликає «великий скепсис» серед країн НАТО – Владислав Косіняк-Камиш, віцепремʼєр, міністр національної оборони Польщі.
У Польщі досі шукають сліди російського дрона. Повітряний простір Польщі під час інтенсивного ракетного обстрілу України вранці 26 серпня могли порушити два російські безпілотники, а, можливо, і жоден – Дональд Туск, глава польського уряду.
Перші дебати між головними кандидатами у президенти США від демократів Камалою Гарріс та республіканців Дональдом Трампом, організовані телеканалом ABC 10 вересня, опинилися під загрозою зриву через суперечку обох кампаній щодо мікрофона – Reuters. Режим включених мікрофонів може допомогти або зашкодити політичним кандидатам, передаючи слова самих політиків, які іноді не були призначені для громадськості.
У Брюсселі у четвер і п’ятницю міністри країн Євросоюзу зберуться на неформальні зустрічі спершу очільників МЗС, потім – міністрів оборони – пресслужба Європейської служби із зовнішніх справ.
Литва передала Україні новий пакет військової допомоги - Міноборони Литви. До України доставлені навантажувачі, системи протидії безпілотникам, розкладні ліжка та інша важлива допомога.
У Польщі затвердили бюджет на наступний рік, майже 5% ВВП - на оборону. Уряд Польщі затвердив проєкт бюджету з рекордними витратами на оборону, що становлять майже 187 млрд злотих (приблизно $48 млрд) – Дональд Туск, премʼєр-міністр Польщі, Анджей Доманський, міністр фінансів Польщі.
Канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив, що в бюджеті ФРН передбачили €4 мільярди на військову допомогу Україні – Укрінформ. Німеччина продовжить надавати Україні військову підтримку як з власного бюджету, так і разом з партнерами по G7.
Румунія хоче купити молдовський порт на Дунаї, щоб допомогти відбудові України – Balkan Insight. На своєму засіданні уряд Румунії обговорив питання купівлі Міжнародного вільного порту Джурджулешти (PILG) на Дунаї в Молдові, який наразі належить Європейському банку реконструкції та розвитку.
Банки ОАЕ почали відхиляти оплату російськими компаніями електронних компонентів і споживчої електроніки з Китаю – The Moscow Times.
Французька влада видала ордери на арешт засновника й генерального директора Telegram Павла Дурова та його брата-співзасновника Миколи ще у березні цього року – Politico.
У США стався вибух на підприємстві авіакомпанії Delta Air Lines, двоє людей загинули – Associated Press.
ЦАХАЛ розпочав контртерористичну операцію в деяких північних районах на Західному березі річки Йордан – The Jerusalem Post.
ВОРОГ
На нафтобазі у кам'янському районі ростовської області рф у ніч проти 28 серпня спалахнула пожежа після атаки безпілотників – ЗМІ.
рф попри санкції продовжує постачати нафту в Угорщину і Словаччину – Bloomberg. Експорт російської нафти через територію України в липні продовжився, компанія «лукойл» дійсно припинила поставки, але російська «татнефть» замінила більшу частину цих барелів, збільшивши свій експорт до Угорщини та Словаччини.
У тимчасово окупованому Сімферополі вже майже третину частину населення становлять приїжджі з рф. Окупанти не вірять у підтримку кримчан і максимально завозять своїх людей – соцмережі.

Підготувала Тетяна Тиндик, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 28.08.2024, 21:41   #6530
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 01.09.2024, 21:14   #6531
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот двадцять перший



Українські дрони успішно атакували одразу дві електростанції у росії, а також московський нпз. росія знову масовано обстріляла цивільних у Харкові
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот двадцять перший день Великої війни: чим жили Україна та українці 1 вересня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
Одразу дві електростанції у росії – каширська в тверській області та конаковська у московській області – цієї ночі зазнали атак безпілотників. Виникли потужні пожежі – росзмі.
У ніч проти неділі безпілотники атакували москву та низку інших регіонів росії, внаслідок чого виникла потужна пожежа на московському нпз, якій надано максимальний номер складності. Також від атаки БПЛА відбивалися у рязанській, воронезькій та тверській областях – росзмі.
ворог протягом дня ворог масовано обстрілював Харків і область
По Харкову ворог завдав близько 10 ударів ракетами «іскандер». Пошкоджені відділення Нової пошти, ТРЦ, спорткомплекс, один з енергообʼєктів. Постраждали 47 людей, серед яких семеро дітей, двоє з яких перебувають у тяжкому стані.
Вночі загарбники двічі обстріляли село Слатине, внаслідок чого постраждали шестеро людей.
Уранці ворог обстріляв Куп’янський та Богодухівський райони, внаслідок чого поранено п’ятеро людей.
У Куп'янську внаслідок обстрілу росіянами житлової забудови виникла пожежа, постраждали двоє людей.
Унаслідок обстрілу окупантами Люботина травмовано троє людей – Харківська ОВА.
Українська легкоатлетка Оксана Зубковська здобула золоту медаль Паралімпійських ігор-2024 у змаганнях зі стрибків у довжину (клас T12) – Укрінформ.
ЦИТАТИ
Володимир Зеленський, президент України: «pосія знову тероризує Харків. Удари по цивільній інфраструктурі, просто по місту... Мають бути залучені всі необхідні сили світу для того, щоб зупинити цей терор. Для цього потрібні не екстраординарні сили, а достатня сміливість лідерів – сміливість дати Україні все те, що необхідно для захисту».
ВТРАТИ ВОРОГА



ВІЙНА
росія впродовж тижня запустила по України понад 160 ракет різних типів, 780 керованих авіаційних бомб та 400 ударних безпілотників – фейсбук Зеленського.
Втрати російських загарбників в Україні за серпень становлять 36 810 військових, 193 танки, 557 бойових броньованих машин, 1517 артилерійських систем, 44 рсзв, 33 засоби ппо, 2065 одиниць автотехніки, 278 одиниць спецтехніки – Олександр Павлюк, командувач Сухопутних військ.
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що на напрямку головного удару ворога ситуація складна, проте він зазнає відчутних втрат – фейсбук Сирського.
Перекидання підрозділу «ахмат» до Вовчанська Харківської області свідчить про те, що pосія поступово вичерпує свій наступальний потенціал і змушена залучати всі наявні підрозділи – полковник Віталій Саранцев, речник ОТУ «Харків».
У районі села Липці Харківської області російські війська частково переходять в оборону – Віталій Саранцев.
Прокуратура спростовує поширювану росіянами інформацію про нібито ліквідацію на Сумщині української колони військової техніки, яка прямувала в Суджу – Сумська облпрокуратура.
На фронті від початку доби відбулося 91 бойове зіткнення – Генштаб ЗСУ.
На Покровському напрямку від початку доби загарбники вже 34 рази намагалися потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Калинового, Гродівки, Новогродівки, Маринівки та Михайлівки.
На Торецькому напрямку російська армія десять разів атакувала в районі Торецька та Неліпівки.рф активно застосовують штурмову авіацію.
На Лиманському напрямку за день ворог десять разів атакував українські позиції поблизу Макіївки, Греківки, Новосадового, Невського і Торського.
Ідуть бої також поблизу Красногорівки на Курахівському напрямку. 11 атак українські захисники вже відбили поблизу Костянтинівки й Георгіївки.
Окупанти протягом останнього тижня прискорили просування до міста Покровськ. Проте невдовзі вони можуть сповільнити темп, коли увійдуть у населені пункти поблизу Покровська – Міноборони Великої Британії.

***
росія не дає змоги своїм громадянам виїхати із зони бойових дій на Курщині, зокрема, із Суджі – Вадим Мисник, речник ОТУВ «Сіверськ».

***
У ніч на 1 вересня силами ППО збито 8 з 11 ударних бпла над п’ятьма областями. Окупанти били по українському по логістиці аграрного сектору – Повітряні сили.
Поблизу с. Верхня Сироватка Сумської області ввечері ворог обстріляв ракетами колону зерновозів. Один вантажний автомобіль загорівся, близько 20 пошкоджені, загинув 23-річний водій, 4 поранені – Сумська облпрокуратура.
Удень 1 вересня російські окупанти атакували Курахове на Донеччині, щонайменше 4 людини загинули і 8 поранені – Донецька ОВА.
Із населених пунктів Сумщини вже евакуювали майже 22 тисячі людей – Сумська ОВА.
У серпні внаслідок обстрілів рф постраждали 57 дітей, двоє – загинули – Державний заклад «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України».
НОВИНИ: УКРАЇНА
В Україні через бойові дії та технологічні порушення станом на ранок 1 вересня без електропостачання залишаються 534 населені пункти – Міненерго.
Завтра, 2 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії будуть цілодобовими, але в основному відключатимуть одну чергу – НЕК «Укренерго».
Проєкт «Українська книжкова поличка», який реалізовують під патронатом дружини Президента Олени Зеленської, охопив вже 50 країн – фейсбук Олени Зеленської.
У Києві оголосили переможців та нагородили фіналістів п'ятого літературного конкурсу «Кримський інжир/Qırım inciri» – представництво Президента в АРК.
Чоловіча та жіноча збірні України з волейболу вийшли на ЧС-2025 – Суспільне Спорт.
За підсумками третього змагального дня Паралімпіади-2024 у Парижі українці вибороли 11 нагород – найбільша кількість з моменту початку Ігор – Укрінформ.
Документальна біографічна стрічка «Яремчук: Незрівнянний світ краси» режисера Артема Григоряна за три тижні у прокаті зібрала понад ₴10 мільйонів і стала найкасовішим документальним фільмом в Україні – FILM.UA Distribution.

***
За тиждень з 26 по 30 серпня Національний банк України продав на міжбанку 646,3 млн дол, при цьому валюту не купував – НБУ.
АРМА реалізувало російських агрохімікатів на ₴5,5 мільйона – пресслужба АРМА.
За два з половиною роки повномасштабної війни державний борг України збільшився у гривневому еквіваленті у 2,3 раза (+3 644 млрд грн.), а у валютному еквіваленті – на 66% (+62 млрд дол) – Данило Гетманцев, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.
На півночі України триває збір та захоронення загиблої риби з річок Сейм та Десна, забруднених росіянами. У Сумській області зібрали вже понад 12 тонн, а в Чернігівській області – 6 тонн – Міндовкілля.
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
IRIS-T, дрони, снаряди: Німеччина оголосила про виділення нової допомоги Україні. Також відправлено 55 тисяч аптечок, гвинтівки та інше обладнання для Сил оборони України – УНІАН.
Міністр оборони Чехії Яна Чернохова на зустрічі з італійським колегою Гвідо Крозетто обговорила низку питань, зокрема підтримку України – Radio Prague International.
У Литві заявили, що Україна чинить правильно, приховуючи свої військові плани. Приклад цьому – просування ЗСУ в курській області, про яке ніхто не знав – Габріелюс Ландсбергіс, міністр закордонних справ Литви.
У США заявили, що версія, про те, що український винищувач F-16 був збитий дружнім вогнем з зенітно-ракетного комплексу Patriot, є малоймовірною. Американські та українські слідчі розглядають цілу низку версій, зокрема, технічну несправність або помилку пілота – New York Times.
Хорватія подарувала Україні роботизовану систему розмінування DOK-ING MV-4.
Харківська область від іноземних партнерів отримала 181 генератор для деокупованих та постраждалих від російської агресії громад – Харківська ОВА.

***
Керівництво Польщі вранці 1 вересня взяло участь у заходах з нагоди 85-річчя початку Другої світової війни – нападу гітлерівської Німеччини на Польщу – Укрінформ.
Вірменія заморозила свою участь в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) – Armenpress.
Камала Гарріс закликала конкурента-республіканця експрезидента Дональда Трампа провести дебати з увімкненими мікрофонами упродовж усього заходу – соцмережа Х Гарріс.
В Азербайджані 1 вересня розпочалися позачергові вибори до Міллі Меджліс (парламент) – АЗЕРТАДЖ.
Причиною катастрофи гелікоптера, в якій загинув колишній президент Ірану Ебрагім Раїсі, були погодні умови, зокрема густий туман – Reuters.
Французька ультраліва партія «Нескорена Франція» ініціює процедуру імпічменту для президента Емманюеля Макрона – Матильда Пано, очільниця партії.
Цього року над Балтійським морем біля зовнішнього кордону територіальних вод Латвії зафіксовано 109 випадків присутності російських військових літаків – Delfi .
Турецький банк Ziraat, який належить державі та посідає перше місце в країні за розміром активів, згортає операції у російських рублях – MT з посиланням на представника банку.
У норвезьких територіальних водах знайшли мертвим кита-білуху на ім'я Хвалдімір, якого підозрювали у шпигунстві на pосію через закріплену на ньому відеокамеру і звичку до взаємодії з людьми – АР.

***
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у неділю заявила, що тіла шести загиблих заручників угруповання ХАМАС були знайдені в тунелі у Рафаху на півдні Гази – Times of Israel.
ВОРОГ
У рф анонсували зміну своєї ядерної доктрини на основі аналізу останніх конфліктів і дій Заходу у зв'язку з війною рф проти України – росзмі.
Вночі 1 вересня московський аеропорт «Внуково» запровадив тимчасові обмеження на виліт і посадку літаків – росзмі.
путін розрахувався з кім чен ином породистими кіньми за зброю для війни в Україні – The Times. Через сухопутний кордон перевезли загалом 24 тварини – 19 жеребців і п’ять кобил.
У російському регіоні kамчатка виявили уламки пасажирського гелікоптера Мі-8, який зник у суботу – росзмі. Гелікоптер розбився після зіткнення із сопкою. На борту Мі-8 перебували 22 людини. Усі загинули.

Підготувала Жанна Телеганова, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 01.09.2024, 21:18   #6532
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 02.09.2024, 11:37   #6533
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

«шахеди», балістичні й крилаті ракети: ППО вночі збила 42 повітряні цілі



У ніч на 2 вересня 2024 року Повітряні сили знищили 9 балістичних, 13 крилатих ракет і 20 ударних бпла, які ворог спрямував по Україні під час чергової нічної атаки.
Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.
«У ніч на 2 вересня 2024 року російські окупанти завдали ракетного удару по Київщині, Сумщині та Харківщині, застосувавши балістичні, крилаті та зенітні керовані ракети, також атакували ударними бпла типу «shahed» з південного напрямку. Радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 58 повітряних цілей – 35 ракет різних типів та 23 ударних бпла», - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що 16 балістичних ракет «іскандер-м»/KN-23 були запущені із брянської, воронезької та курської областей рф, 14 крилатих ракет х-101 із літаків ту-95мс з повітряного простору волгоградської області росії, 4 зенітні керовані ракети с-300/с-400 та 1 ракета невстановленого типу із бєлгородської області, 23 ударні бпла «Shahed-131/136» із приморсько-ахтарська.
За інформацією пресслужби, в результаті бойової роботи підрозділами зенітних ракетних військ, засобами радіоелекторонної боротьби Повітряних сил, а також розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України збито 9 балістичних ракет «іскандер-м»/kn-23; 13 крилатих ракет х-101; 20 ударних бпла «shahed-131/136».
pакетна атака: на Київщині внаслідок падіння уламків сталося займання у трьох районах
Крім того, внаслідок активної протидії Сил оборони України одна крилата ракета х-101 та три ударні бпла не досягли своїх цілей і були локаційно втрачені. Інформація уточнюється.
Бойова робота велась у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях.
Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 2 вересня 2024 року становлять близько 617 тисяч 600 осіб, зокрема за останню добу - ще 1300 осіб.
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 03.09.2024, 21:31   #6534
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот двадцять третій



ракетний удар по Полтаві – 51 людина загинула; понад 200 поранено. Монголія не арештовувала путіна через енергозалежність. Румунія схвалила передачу Україні системи Patriot
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот двадцять третій день Великої війни: чим жили Україна та українці 3 вересня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
ракетний удар по Полтаві:
У Полтаві внаслідок удару росіян двома балістичними ракетами 51 людина загинула; понад 200 поранено – Офіс генерального прокурора.
Під завалами у Полтаві можуть бути близько 15 людей – Філіп Пронін, керівник Полтавської ОВА.
Обставини трагедії у Полтаві з’ясовуватиме Головна інспекція Міноборони – Рустем Умєров, міністр оборони.
У Полтавській області оголосили триденну жалобу за загиблими внаслідок російської атаки – Філіп Пронін.

***
Румунський парламент схвалив передачу Україні системи Patriot – Reuters.
США близькі до домовленості про надання Україні крилатих ракет великої дальності, які можуть досягати глибини росії, але Києву доведеться почекати кілька місяців, оскільки потрібно вирішити технічні питання перед будь-яким постачанням – Reuters.

***
Монголія заявила, що відмовилася арештовувати путіна через енергетичну залежність – країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість арешту російського диктатора – Укрінформ.
Під час візиту путіна до Монголії протестувальники розгорнули прапор України – «Радіо Свобода».

***
До Верховної Ради надійшли заяви про відставку міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олесандра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця та голова Фонду держмайна Віталія Коваля – Фейсбук Руслана Стефанчука, спікера ВР.
Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву за результатами проведеного службового розслідування – пресслужба НАБУ.

***
2 вересня за рішенням наглядової ради НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького було звільнено з посади очільника компанії – «Суспільне». Виконувати обов'язки голови «Укренерго» буде заступник голови правління Олексій Брехт.
Члени наглядової ради «Укренерго» звільняються: кажуть про політичний тиск – «Економічна правда». Голова наглядової ради «Укренерго» Данієль Доббені та її член Педер Андерсон подали заяви про дострокове припинення повноважень на тлі звільнення Володимира Кудрицького.
Володимир Кудрицький вважає своє дострокове звільнення із посади голови правління НЕК «Укренерго» не пов'язаним із питанням захищеності високовольтних підстанцій від російських атак – Укрінформ.
ЦИТАТИ
Едгарс Рінкевичс, президент Латвії: «росія вбила 41 людину і поранила ще 180 внаслідок удару по Полтаві. Ще раз: обмеження для України на застосування усієї зброї проти росії мають бути скасовані. Це не про ескалацію, а про життя невинних людей».
Валерій Чалий, колишній посол України в США: «Коли кажуть про Гаагу і ордер на арешт, я, навпаки, бачу, що вірогідність арешту путіна зараз 1 відсоток. Хіба що якась країна проведе спецоперацію… Це єдиний спосіб – заманити його, щоб арештувати. Все інше відкриється тільки після перемоги над росією, коли просто консолідованим рішенням з використанням правових механізмів росіяни його видадуть, як було з Мілошевичем».
ВТРАТИ ВОРОГА



ВІЙНА
Від початку доби ворог здійснив уже 118 атак, найбільше – на Курахівському напрямку – Генштаб (станом на 16:00).
На Лиманському напрямку російські війська не припиняють атакувати в районах Твердохлібового, Дружелюбівки, Новосадового, Греківки, Невського, Торського і Тернів. Від початку доби на цій ділянці фронту українські захисники відбили 8 із 16 ворожих атак, бої тривають.
На Покровському напрямку російські окупанти здійснили вже 31 спробу атакувати Сили оборони в районах Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Миролюбівки, Михайлівки та Зеленого Поля. 21 атаку українські захисники відбили, 10 боєзіткнень ще тривали. Основні зусилля ворог концентрує біля Новогродівки й Михайлівки, там зафіксовані 11 та 9 боєзіткнень відповідно.
На Курахівському напрямку загарбники атакували підрозділи Сил оборони 37 разів.
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк взяв участь у закритому 10 форумі «Командувачів Сухопутних військ Європейських держав» (CELF) у Німеччині, під час якого поінформував про застосування сучасних технологій в боях високої інтенсивності – Укрінформ.
Уночі 3 вересня сили ППО знищили 27 російських «шахедів», ще шість локаційно втрачені, два російські безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської області РФ і тимчасово захопленої частини Донецької області – Повітряні сили ЗСУ.
Війська РФ збільшують мінування на деяких ділянках Харківського напрямку – пресслужба ОТУ «Харків».
Велика Британія за підтримки 12 країн-партнерок підготувала за два роки понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони України у межах багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс» – Генштаб.
За минулу добу на фронті відбулось 197 бойових зіткнень, найгарячішою ситуація була на Покровському напрямку – Генштаб.

***
росіяни знову пошкодили лінію живлення на Запорізькій АЕС. Наразі ЗАЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі – НАЕК «Енергоатом».
Ворог уночі вдарив ракетою по готелю у Запоріжжі, двоє загиблих, у тому числі восьмирічний хлопчик, ще шестеро людей постраждали – Іван Федоров, начальник Запорізької ОВА.
росіяни вдарили по Макаровому на Харківщині, загинула жінка, є поранений – Олег Синєгубов, начальник Харківської ОВА.
У двох селах на захопленій росіянами частині Луганщини вигоріли цілі вулиці, є загиблі – Луганська ОДА.
Україна під час повномасштабної війни зазнала більш як 600 кібератак – це п’ята частина від усіх кібератак у світі – Укрінформ.
Минулої доби внаслідок обстрілів російських окупантів Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей 4 людини загинули, 11 зазнали поранень, серед них – 14-річна дівчинка – дані ОВА.
НОВИНИ: УКРАЇНА
Верховна Рада України:
- у першому читанні схвалила збільшення видатків на оборону на 500 млрд грн;
- не підтримала у першому читанні законопроєкт про збільшення податків на 30 млрд грн;
- підтримала створення Сил безпілотних систем у ЗСУ;
- ухвалила звернення до парламентів та урядів держав – членів «Групи семи» щодо подальшої підтримки України у протидії збройній агресії Росії;
Засідання уряду:
- Кабмін врегулював порядок оформлення документів та перевезення конопель для медичних цілей – Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету міністрів у Верховній раді;
- схвалив законопроєкт про припинення дії, вихід та денонсацію ще низки міжнародних договорів, укладених урядом України з урядами росії, білорусі та у межах СНД – Тарас Мельничук;
- анонсував план заходів щодо дерегуляції та покращення бізнес-клімату – Денис Шмигаль, прем'єр-міністр;
- надав право держпідприємствам залучати кошти від благодійних пожертв із рахунку НБУ на розмінувальні роботи, до демінування долучиться «Укроборонпром» – Денис Шмигаль;
У МЗС України відреагували на рішення монгольської влади не арештовувати російського лідера Володимира Путіна, який перебуває із візитом у Монголії, попри міжнародний ордер на його арешт: Монголія розділила відповідальність Путіна за воєнні злочини, не арештувавши його – Укрінформ.
В Ізюмському районі Харківської області масштабна пожежа з лісу перекинулася на приватний сектор, у селі Студенок знищила 250 будинків – Олег Синєгубов, начальник Харківської ОВА.
Відновлювальні роботи на «синій» гілці київського метро в процесі завершення. Вже збудовано новий перегінний тунель, а також закінчені інші ремонтні роботи – КМДА.
Україна піднялася на 10 місце у медальному заліку Паралімпіади. У доробку «синьо-жовтих» 35 нагород (5 золотих, 12 срібних, 18 бронзових) – Укрінформ. За підсумками п'ятого змагального дня паризької Паралімпіади-2024 збірна Україна виграла ще вісім нагород: дві золоті, дві срібні, чотири бронзові.
У Львові помер народний артист України Григорій Шумейко – пресслужба Національного театру ім. Марії Заньковецької.
Справу Шуфрича передали до суду – Офіс генерального прокурора. Народному депутату від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» нестору шуфричу та його експомічнику інкримінують фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України. Крім цього, депутату інкримінована державна зрада.

***
За понад два роки дії проєкту «єРобота» Україна інвестувала через гранти 9,3 млрд грн у розвиток малого й середнього бізнесу – пресслужба Мінекономіки. Половину інвестованих державою коштів отримувачі грантів вже повернули до бюджету через сплачені податки та збори. Завдяки програмі вдалося забезпечити 55 тисяч людей новими робочими місцями.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вимагає від операторів системи розподілу електроенергії забезпечити достовірне та своєчасне інформування споживачів про відключення, їх обсяги та актуальність складених графіків – пресслужба НКРЕКП.
Упродовж усієї доби 4 вересня застосовуватимуться графіки погодинних відключень електроенергії – НЕК «Укренерго».
Українські аграрії розпочали осінню сівбу; станом на початок вересня засіяно понад 484 тис. га озимих культур – пресслужба Мінагрополітики.
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
Іноземні політики й дипломати висловлюють співчуття у зв'язку з трагедією у Полтаві – Укрінформ.
2 вересня МВФ почав місію для п'ятого перегляду програми розширеного фінансування EFF, що дозволить Україні залучити 1,1 млрд дол. восени – Денис Шмигаль, Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.
Норвегія виділяє понад 48 млн євро на дрони й засоби ППО для України – «Європейська правда».
Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі обговорив у Києві підтримку українських АЕС з керівниками Міненергетики, Держатомрегулювання та Енергоатому перед поїздкою на окуповану ЗАЕС – Укрінформ.
В Європарламенті закликали високого представника ЄС Жозепа Борреля відреагувати на рішення Монголії прийняти у себе путіна – ERR.
Китай і Південна Африка виступають за політичне вирішення конфлікту між рф та Україною – Укрінформ.
У Польщі у Люблінському воєводстві другий тиждень шукають російський безпілотник, який міг порушити повітряний простір Польщі 26 серпня під час масованого обстрілу України – Ева Злотніцька, речниця Оперативного командування ЗС Польщі.
У Латвії з 3 вересня до 8 жовтня стартували військові навчання за участю країн НАТО – LSM.
ВОРОГ
путін зустрівся із президентом Монголії на тлі закликів до арешту російського диктатора – AFP. Напередодні у столиці Монголії зібралася невелика акція протесту, де демонстранти тримали плакати з вимогою «Геть звідси, військовий злочинцю Путін».
Посилені заходи безпеки не дозволили учасникам ще однієї акції протесту підійти до російського лідера.
московський нпз зупинив роботу установки комбінованої переробки «Євро+» після атаки дронів 1 вересня – Reuters. московський нпз належить «Газпромнефти», нафтовому підрозділу російського газового гіганта «Газпром». На установку «Євро+» припадає близько 50% загальної потужності заводу з первинної переробки нафти, оскільки її установка з перегонки сирої нафти має потужність 6 мільйонів тонн нафти на рік.
Суд у ростові-на-Ддону (росія) засудив українського військовослужбовця Олександра Любаса до 20 років ув'язнення за «спробу висадки» на узбережжя окупованого росією Криму та «нападу на російських військовослужбовців» – Радіо Свобода. Восени минулого року відбулася перестрілка між бійцями ДРГ з України та співробітниками фсб росії, під час якої Олександр Любас потрапив у полон. Він сидів на пасажирському місці на гідроциклі, при різкому маневрі впав у воду та був затриманий.
У росії продовжили арешт французького громадянина Лорана Вінатьє, обвинуваченого в ухилянні від реєстрації як «іноземного агента», продовжили на шість місяців – до 21 лютого, а розгляд самої справи перенесли на 16 вересня – Le Monde.

Підготувала Тетяна Тиндик, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 03.09.2024, 21:37   #6535
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 07.09.2024, 23:20   #6536
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот двадцять сьомий



Склад північнокорейських ракет kn23 у воронезькій області вразили дрони СБУ. Литва забезпечить закупівлю ракет-дронів «Паляниця» вітчизняної розробки на 10 млн євро
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот двадцять сьомий день Великої війни: чим жили Україна та українці 7 вересня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
6 вересня Президент України Володимир Зеленський прибув до Італії – Barron’s. Глава держави прибув до міста Черноббіо на півночі Італії, де взяв участь в економічному форумі Ambrosetti Forum – щорічній міжнародній економічній конференції на озері Комо. Також він обговорив із делегацією Конгресу США першочергові потреби ЗСУ.
Виступ Президента Володимира Зеленського на 50-му міжнародному форумі «Амброзетті»:
- путін шукає ракети «у найгірших режимах» світу, щоб далі вбивати українських дітей - Зеленський;
- В України недостатньо систем ППО для відбиття кожної російської атаки - Зеленський;
- Ми ніколи не били по цивільній інфраструктурі рф;
- курська операція відкрила світовим лідерам очі на те, хто такий путін;
- мінські угоди були пасткою, яка дала росії змогу підготуватися до війни - Зеленський;
- Володимир Зеленський про «План перемоги»: Там буде, яким ми бачимо мир і чим натиснути на путіна;
Україна є частиною майбутньої безпекової інфраструктури світу.

***
Президент Зеленський на полях форуму «Амброзетті» в Італії – пресслужба глави держави:
- зустрівся з представниками понад 30 провідних італійських компаній у різних галузях, з якими обговорив співпрацю з українськими компаніями. Президент наголосив, що треба буде не просто відновлювати, а будувати якісно нову економіку та сучасну інфраструктуру;
- обговорив із прем’єркою Італії Джорджею Мелоні відновлення української енергетичної системи та реалізацію Формули миру;
- зустрівся з лідером нідерландської Партії свободи Гертом Вілдерсом і запросив його в Україну.

***
Склад північнокорейських ракет КN23 у воронезькій області вразили дрони СБУ – джерела. На об’єкті зафіксовано чотири осередки потужної пожежі та безперервну детонацію боєприпасів..

***
Після нічної атаки ворожих дронів уламки збитого російського ударного безпілотника виявили біля будівлі Верховної Ради України – соцмережі.
Вночі 7 вересня під час російської атаки «шахедами» на Україну на територію Білорусі залетіли щонайменше вісім дронів: сім ударних і один розвідувальний Supercam – Беларускі Гаюн. Більшість бпла залітали в гомельську область, проте один із «шахедів» вперше помітили в гродненській області. Цей дрон міг пролетіти над білоруссю на північ близько 200 кілометрів, долетів до міста Новогрудок і наблизився до кордону з Литвою на відстань приблизно 70 кілометрів, що сталося з ним далі – невідомо. Протягом усієї ночі в небі над білоруссю працювали винищувачі і гелікоптери ВПС.

6 вересня міністр оборони Рустем Умєров оголосив результати за підсумками 24-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» – Фейсбук Рустема Умєрова. Низка країн надає пакети військової допомоги, також підписано положення Коаліції морських спроможностей (КМС) з метою підтримки безпеки у Чорному морі, лідери – Велика Британія та Норвегія.

***
Передача росії іранських ракет призведе до різкої ескалації війни. Так відреагував Білий дім на повідомлення про можливу передачу іранських балістичних ракет до Росії – Укрінформ. Газета The Wall Street Journal 6 вересня повідомила, що іранські ракети малої дальності вже доставлені в росію. Видання зазначає, що передання Іраном балістичних ракет дасть москві ще один потужний військовий інструмент для використання у війні проти України. Деталей стосовно кількості та типів ракет, які отримала росія, WSJ не наводить.
У МЗС України закликали Іран утриматись від передачі російській федерації будь-яких видів озброєння та військової техніки – МЗС.

***
У Пентагоні планують використати доступні кошти для підтримки України «в будь-який можливий спосіб» після кінця фіскального року у вересні – Сабріна Сінгх, речниця Пентагону.
ЦИТАТИ
Ллойд Остін, міністр оборони США: «Ми продовжимо робити все, аби гарантувати, що в них (українців – ред.) є усе, аби досягати успіху та створювати правильну динаміку на полі бою; можливо».
Річард Мур, глава МІ6, Білл Бернс, керівник ЦРУ: «путіну не вдасться знищити суверенітет і незалежність України. Дії росії є грубим порушенням Статуту ООН та світових норм. Ми й далі допомагатимемо нашим хоробрим, рішучим партнерам з української розвідки. Пишаємося цим і захоплюємося стійкістю, інноваціями і завзяттям України».
ВТРАТИ ВОРОГА



ВІЙНА
Вночі 7 вересня Сили ППО збили 58 «шахедів» – Повітряні сили ЗСУ. Шість безпілотників полетіли в напрямку росії, білорусі й тимчасово захопленої території Луганської області, ще три ворожі дрони локаційно втрачені на території України.
На фронті кількість бойових зіткнень від початку доби зросла до 101, на восьми напрямках бої досі тривають – Генштаб (станом на 16:00).
На Харківському напрямку загарбники штурмували позиції Сил оборони у районі Вовчанська, бій на цей час триває.
На Куп’янському напрямку росіяни атакували позиції українських захисників чотири рази: у напрямку Синьківки, Лозової, Стельмахівки та Андріївки. Одну атаку Сили оборони відбили, три бойові зіткнення тривають.
На Лиманському напрямку загарбники атакували в напрямку Чернещини, Невського, Лозової, Торського, а також поблизу Макіївки та Діброви. Від початку доби зафіксовані 18 боєзіткнень, два у районі Невського досі тривають.
На Покровському напрямку протягом дня російські окупанти здійснили 28 атак у районах Воздвиженки, Гродівки, Зеленого Поля, Лисівки, Миролюбівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки. Українські захисники стримують натиск, 18 ворожих атак уже відбили, решта боїв ще тривають.
На Курахівському напрямку від початку доби загарбники атакували Сили оборони 27 разів. Просунутися намагалися поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Георгіївки. У шести локаціях бої тривають.
Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський нагородив поранених військових відзнаками за мужність і самовідданість – Фейсбук Олександра Сирського.
Українські дрони, над розвитком яких працюють кращі фахівці, зокрема представники Головного управління розвідки Міноборони України, дозволяють вражати військові об’єкти Росії на відстані до 1800 км – Кирило Буданов, начальник ГУР.
Іспанія у рамках зустрічі у форматі «Рамштайн» підписала декларацію про наміри й доєдналася до української ІТ-коаліції – Міноборони України. Це вже 13 країна-партнер, що входить в спеціальну групу з підтримки України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.
У Міноборони кодифікували та допустили до постачання для ЗСУ вітчизняний безпілотний логістично-евакуаційний транспортер FOXTAC – Міноборони. Наземна роботизована платформа призначена для виконання різних логістичних функцій та може застосовуватись і для евакуації поранених з поля бою.

***
Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару по Павлограду 6 вересня зросла до 82 осіб – Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА.
На Донеччині росіяни обстріляли Костянтинівку, три людини загинули, троє поранено – Вадим Філашкін, начальник Донецької ОВА.
Фахівці усувають наслідки російських атак на енергетичних об'єктах в Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях – Міненерго.
На кордоні з білоруссю група порушників ледь не підірвалася на мінах – ДПСУ. Група чоловіків планувала незаконно перетнути лінію державного кордону з республікою білорусь через заміновану місцевість.
НОВИНИ: УКРАЇНА
Президент Зеленський у інтервʼю українським ЗМІ заявив, що ситуація на Покровському напрямку за останні кілька діб «була краща», але необхідно дочекатися стабілізації – Укрінформ.
6 вересня міністр закордонних справ Андрій Сибіга провів низку нарад і телефонних розмов з іноземними колегами – МЗС. Ключовими темами розмов стало посилення обороноздатності України, збільшення санкційного тиску на росію як державу-агресора, зняття обмежень на використання зброї, залучення ППО партнерів для збиття російських дронів і ракет в українському небі, просування до повноправного членства України у ЄС і НАТО, впровадження Формули миру для відновлення всеосяжного, справедливого і тривалого миру.
На Паралімпіаді-2024 у Парижі Україна посідає 7-е місце у загальнокомандному заліку Ігор, маючи 70 медалей. Українські атлети мають 18 золотих, 23 срібних та 29 бронзових нагород – Укрінформ.
Експосадовця Академії Сухопутних військ судитимуть за побиття курсантів – ДБР. Офіцер майже два роки бив та принижував курсантів, намагаючись «навчити» їх дисципліни і порядку. Це відбувалося на території академії у Львові та в казармах в одному із сіл Львівської області. Про побиття і приниження стало відомо лише у березні 2024 року.

***
Міжнародні резерви України у серпні зросли на майже 14% – пресслужба НБУ. Станом на початок вересня 2024 року міжнародні резерви України становили 42,3 млрд дол., у серпні вони зросли на 13,7% або на $5,1 мільярда. Таке зростання зумовлене надходженнями від міжнародних партнерів, що перевищили обсяги продажу валюти НБУ та боргових виплат в іноземній валюті.
З початку року сума сплачених податків за використання водних біоресурсів сягнула 54 млн грн завдяки проведенню аукціонів у Prozorro.Продажі – Ігор Клименок, т.в.о. голови Держрибагентства. Також на аукціонах у системі Prozorro.Продажі за літо залучили понад 3,1 млрд гривень – пресслужба АТ «Прозорро.Продажі».
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
Литва забезпечить закупівлю ракет-дронів «Паляниця» вітчизняної розробки на 10 млн євро – Укрінформ.
Франція має намір використати частину з 1,4 млрд євро, які є відсотками від конфіскованих у ЄС російських активів, на фінансування закупівель військової техніки для України – Міністерство збройних сил Франції.

***
Учасники парламентського саміту «Групи семи» закликали Китай тиснути на росію задля припинення агресії проти України. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який перебуває з робочим візитом в Італійській Республіці – Укрінформ.
У Пентагоні назвали штати, які отримують найбільші інвестиції від військової допомоги Україні – Reuters. 2,52 мільярда доларів на виробництво зброї та боєприпасів отримала Пенсильванія, штат, який може вплинути на результати президентських виборів у США. В Аризоні витрати та інвестиції, пов'язані з Україною, становили 2,02 мільярда доларів, а в Техасі – 1,85 мільярда доларів. Мільярдні контракти отримали, зокрема, аризонська компанія RTX Raytheon, яка виробляє ракетні системи Patriot, та General Dynamics - виробник артилерійських снарядів, які виготовляються в кількох штатах, включаючи Пенсильванію, Огайо і Техас.
У Латвії на початку наступного року проведуть міжнародний саміт, покликаний популяризувати діяльність коаліції дронів – Delfi.
У Франції проходять великі протести проти рішення президента Еммануеля Макрона призначити Мішеля Барньє прем'єр-міністром – Reuters.
Колишній віцепрезидент США, республіканець Дік Чейні заявив, що на майбутніх президентських виборах голосуватиме за кандидатку від демократів Камалу Гарріс – «Європейська правда». Дік Чейні протягом тривалого часу був відвертим критиком колишнього президента Дональда Трампа.
Найбільші держбанки Китаю скорочують бізнес у росії через проблеми з платежами, які вже охопили близько 80% двосторонньої торгівлі – The Moscow Times. Проблеми з китайськими банками у російських компаній виникли невдовзі після того, як Джо Байден надав право Мінфіну США запроваджувати санкції проти будь-якої кредитної організації у світі, котра підтримує російський ВПК.
Сполучені Штати й Ірак досягли домовленості щодо виведення сил міжнародної коаліції на чолі зі США з території цієї близькосхідної країни – Reuters.
ВОРОГ
росія створила таємний підрозділ для атак на підводну інфраструктуру Євросоюзу – CNN. США зафіксували підвищену військову активність росії навколо підводних кабелів ЄС і вважають, що тепер рф зможе планувати диверсії, спрямовані на виведення з ладу критично важливої світової комунікаційної інфраструктури.
білорусь проводить військові навчання в напрямку кордонів з країнами ЄС, щоб створити інформаційний вплив і відвернути увагу від російської агресії в Україні – Андрій Демченко, речник ДПСУ.
Заступник голови Ради нацбезпеки рф медведєв припускає, що санкції в росії будуть «назавжди» і «до розпаду і громадянської війни у США» – соцмережі.
У росії відкрили справу на співачку Марію Максакову за заклик підтримувати ЗСУ – Радіо Свобода. Колишня солістка Маріїнського театру та ексдепутат держдуми Марія Максакова-Ігенбергс стала в росії підозрюваною у кримінальній справі, приводом для якої став її заклик жертвувати гроші української армії. Їй загрожує до 6 років колонії. Зараз співачка перебуває за межами рф.

Підготувала Тетяна Тиндик, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Старый 07.09.2024, 23:26   #6537
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 11.09.2024, 21:28   #6538
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

Битва за Україну. День дев’ятсот тридцять перший



США працюють над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України. Більшість глядачів вважають, що Гарріс перевершила Трампа на теледебатах
Ми зібрали для вас інформацію про дев’ятсот тридцять перший день Великої війни: чим жили Україна та українці 11 вересня 2024 року.

НАЙВАЖЛИВІШЕ

s:
Місія МВФ погодила виділення Україні траншу в $1,1 мільярда – Укрінформ. Органи влади виконали всі кількісні критерії ефективності станом на кінець червня, а також структурний маяк для завершення перегляду. Зростання реального ВВП в Україні становитиме 2,5-3,5%. До кінця 2024 року інфляція зросте приблизно до 9%.

До Києва з візитом прибули президент Литви Гітанас Науседа, прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня та глава Сенату Чехії Мілош Вистрчіл – Укрінформ. Також до столиці прибули держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі – АР. Крім того, прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович прибув до Києва з неоголошеним візитом – «Європейська правда».

***
США працюють над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України – Reuters. Президент Байден заявив, що США близькі до угоди про надання Україні далекобійної зброї, але Києву доведеться зачекати кілька місяців, оскільки США вирішують технічні питання перед будь-якою поставкою.
Дональд Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України – Укрінформ. Під час президентських дебатів на телеканалі ABC News 10 вересня він використав свою звичну риторику щодо необхідності припинити війну в Україні шляхом переговорів у відповідь на неодноразові запитання ведучого, чи вважає він перемогу України такою, що відповідає інтересам США.
Якби Трамп був президентом, путін сидів би в Києві. Про це заявила Камала Гарріс, кандидатка у президенти США під час теледебатів у відповідь на риторику Трампа, що він не допустив би вторгнення рф в Україну, якби був президентом.
63% учасників опитування телеканалу CNN вважають, що на теледебатах краще виступила Камала Гарріс – сайт телеканалу. Дональда Трампа підтримали 37% респондентів.
У кампанії Камали Гарріс запропонували провести ще одні дебати з Дональдом Трампом у жовтні – Reuters.

***
10 вересня Україна передала Єврокомісії другий звіт про реформи в межах Пакета розширення ЄС 2024 року – Урядовий портал. Звіт містить детальну інформацію щодо прогресу виконання кожного заходу, передбаченого планом виконання рекомендацій Єврокомісії та доповнить інформацію, надану у попередньому документі, який Україна вже передала Єврокомісії у квітні 2024 року.

***
росіяни розпочали контрнаступ в Курській області, ситуація на лівому фланзі українських військових погіршилася – DeepState. Армія рф розпочала активні штурмові дії, переправивши бронетехніку спочатку через Сейм, а потім через менші річки. Ще один удар завдано з кореньово на снагость.
ЦИТАТИ
Александр Стубб, президент Фінляндії: «путін і росія зазнали повної поразки у спробі русифікації України, яка стала європейською... Україна і Президент Зеленський виграють не лише війну, але вони повинні виграти також і мир, оскільки ставкою є міжнародний лад і принципи міжнародного права».
Олаф Шольц, канцлер ФРН: «Ми не можемо і ніколи не погодимося з тим, що кордони пересуваються за допомогою сили. У багатополярному світі ми або разом захищаємо такі принципи, як незалежність, суверенітет і територіальна цілісність, або ризикуємо ними кожен окремо… Ця війна має закінчитися не шляхом остаточного знищення принципів Організації Об’єднаних Націй, а шляхом їх відновлення».
ВТРАТИ ВОРОГА



ВІЙНА
На фронті від початку доби відбулися 58 бойових зіткнень, найгарячіше – на Покровському та Курахівському напрямках – Генштаб (станомна 16:00).
На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Макіївки, Невського, Тернів, Греківки, Дружелюбівки та Твердохлібового. З початку доби на цьому напрямку нараховується вже дев’ять боєзіткнень, три з них тривали.
На Покровському напрямку загарбники здійснили вже 16 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Гродівки, Новотроїцького, Новогродівки, Селидового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 ворожих атак, три ще тривали.
На Курахівському напрямку окупанти 14 разів атакували Сили оборони. Намагалися просунутися поблизу Костянтинівки, Українська та Георгіївки. Вісім -тривали.
Вночі сили ППО збили 20 російських «шахедів» з 25 – командування Повітряних сил ЗСУ. Ще п'ять ворожих безпілотників локаційно втрачені на території України.
У захопленому росіянами селі Мелекіне поблизу Маріуполя зафіксували влучання у дві бази відпочинку окупантів та військовий склад боєкомплектів – Петро Андрющенко, радник Маріупольського міського голови.

***
Українська машина для розмінування «Змій» успішно пройшла випробування – Мінекономіки.
Міноборони кодифікувало для потреб Збройних сил України новий дрон-бомбер українського виробництва «Чорна вдова» – пресслужба Міноборони.

***
росіяни двічі ударили по Костянтинівці на Донеччині, троє людей загинули, п'ятеро поранені – Вадим Філашкін, начальник Донецької ОВА. Також росіяни обстріляли Великоновосілківську громаду, двоє людей загинули, двоє поранені.
В Камʼянському районі на Дніпропетровщині внаслідок ракетної атаки одна людина загинула, двоє поранені – Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА.
рф за час повномасштабної війни скоїла близько 600 злочинів проти журналістів в Україні – Офіс омбудсмена України.
На фронті загинув син Головного рабина України Матітьягу (Антон) Самборський – Моше Асман, Головний рабин України.
НОВИНИ: УКРАЇНА
Президент Володимир Зеленський
- 10 вересня зустрівся з істориком Тімоті Снайдером – пресслужба Президента України. Завдяки амбасадору фандрейзингової платформи UNITED24, професору Єльського університету Тімоті Снайдеру вдалося зібрати майже $3,8 млн для програм «Безпечна земля» та «Безпечне небо»;
- виступив на відкритті у Києві Меморіалу пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу;
- провів зустріч із прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, на якій обговорили питання відбудови енергооб’єктів і гуманітарного розмінування.
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль:
- зустрівся з держсекретарем у закордонних справах Великої Британії Девідом Ламмі, Україна очікує на дозвіл Великої Британії завдавати удари далекобійною зброєю по території рф;
- зустрівся з прем’єр-міністром Латвії Евікою Сіліня, яка оголосила про черговий пакет військової підтримки для України;

***
Міжнародна конференція «Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за напади на цивільні об’єкти» – Укрінформ:
Росіяни скоїли 137 тисяч воєнних злочинів – вироків має бути не менше – Президент Володимир Зеленський;
Володимир Зеленський про візит путіна в Монголію: Світ має зупинити деградацію системи права;
Слідчі СБУ встановили маршрут ракети, якою Росія в липні вдарила по «Охматдиту» – Сергій Наумюк, заступник голови СБУ;
СБУ розслідує майже 2,4 тисячі справ через обстріли Росією цивільної та критичної інфраструктури» – Сергій Наумюк;
Без боротьби за справедливість в Україні МКС буде шахраєм в очах інших держав – Карім Хан, прокурор МКС;
росіяни били по деяких енергооб’єктах в Україні понад 40 разів – Олексій Хоменко, заступник генерального прокурора;
За обстріли української цивільної інфраструктури представникам РФ оголосили 151 підозру – Андрій Костін, генпрокурор України;
З початку повномасштабної війни росія вбила понад 100 цивільних медиків – Віктор Ляшко, міністр охорони здоровʼя.
В Україні кожен сьомий заклад освіти пошкоджений через війну – Андрій Вітренко, заступник міністра освіти та науки.

***
Четвертий саміт «Кримської платформи»:
Президент Зеленський заявив, що йому нічого не відомо про так званий мирний план канцлера ФРН Олафа Шольца;
Україна готова збільшувати виробництво зброї, але потрібні гроші – Зеленський;
Європа стала мішенню для росії, коли путіну здалося, що він може вкрасти Крим – Зеленський;
Зеленський про дозвіл бити вглиб росії: Розраховуємо на сильні і важливі рішення;
Іноземні розвідки повідомили Україні про кількість іранських ракет, переданих росії – Зеленський;
Визволений Крим стане одним із ключових центрів повоєнної відбудови України – Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України;
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся з головою Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілошем Вистрчіла і закликав чеський Сенат визнати депортацію кримських татар у 1944 році геноцидом;
Латвія порушила питання російських дронів на своїй території на рівні НАТО – прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня;
ЄС непохитно підтримує територіальну цілісність України – Урсула фон дер Ляєн, президент Єврокомісії;
Хорватія продовжить військову допомогу Україні і готова підтримати справедливий мир – Андрей Пленкович, прем’єр-міністр Хорватії;
Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права – Реджеп Тайїп Ердоган, президент Туреччини.
МЗС України розглядає всі опції у відповідь на передачу іраном росії балістичних ракет, включно із розірванням дипломатичних відносин – Укрінформ.

***
Україна та Литва підписали меморандум про співпрацю у сфері оборони – Гітанас Науседа, президент Литви, у соцмережі Х.
У Києві 12 вересня відновлять повноцінний рух поїздів між станціями метро «Героїв Дніпра» і «Теремки» – Віталій Кличко, київський міський голова.
10 вересня пізно ввечері у центрі Києва біля Михайлівського собору троє громадян побили військового капелана, митрополита Кримського та Сімферопольського Климента – джерела у правоохоронних органах.

***
Україна підписала зі Світовим банком меморандум про освітній проєкт на $415 мільйонів – Укрінформ. Проєкт має на меті покращити умови для викладання та навчання, а також забезпечити учням, учителям та шкільному персоналу доступ до безпечних умов для очного навчання.
ПАТ Укрнафта у І півріччі отримала 10,6 млрд грн чистого прибутку – пресслужба компанії.
АРМА придбало військових облігацій на 6,5 млн євро за рахунок арештованих коштів – пресслужба АРМА.
Фонд держмайна України реалізував перший актив – будівлю колишнього радіоцентру для управління повітряним рухом в Одесі – зі стартовою ціною в 1 гривню. Під час торгів його вартість зросла до 1,5 млн грн – пресслужба ФДМУ.
СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ, ПОДІЇ
10 вересня США оголосили санкції проти ірану й росії за передачу балістичних ракет – Укрінформ. Санкції введені проти іранської авіакомпанії Iran Air, російських та іранських організацій, долучених до взаємодії між режимами, високопоставлених представників влади обох країн та торговельних суден. Британія також запровадила санкції проти Ірану за передачу рф балістичних ракет – Укрінформ. Також до санкційного списку додано десять танкерів, які пов'язані з перевезенням нафти або нафтопродуктів із росії до третіх країн.

У Фінляндії розпочали збір коштів на енергетичне обладнання для України – Yle. Кампанія збору спрямована на те, щоб допомогти українцями пережити майбутню зиму.

***
10 вересня сесія ГА ООН відкрилася не під традиційні фанфари, а під вибухи ракет. Про це заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН, яке відбулося одночасно з відкриттям сесії Генасамблеї – Укрінформ.
Республіканці закликали президента США Джо Байдена дозволити Україні використання американської далекобійної зброї для ударів вглиб рф – сайт Комітету Палати представників США із закордонних справ.
США навряд чи перестануть допомагати Україні після виборів. Так вважає голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер – Bloomberg.
ЄС не бере участі в обговоренні транзиту азербайджанського газу територією України та не отримувала від Азербайджану запитів про прокачування додаткових обсягів газу понад той обсяг, який вже отримують європейські компанії – Кадрі Сімсон, єврокомісар з питань енергетики.
Суд ЄС відмовився розглядати позов російських олігархів про зняття з них санкцій – Дін Шпільман, голова Великої палати Суду. Бізнесмени намагалися оскаржити рішення Ради ЄС про поширення на них обмежувальних заходів, запроваджених на тлі російського вторгнення в Україну. Також суд ЄС відмовився зняти санкції з російського Національного розрахункового депозитарію (НРД), сума його заморожених активів близька до 70 млрд євро – Bloomberg.
Таджикистан рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до рф без гострої потреби – DW.
На півдні сектора Гази упав ізраїльський гелікоптер з військовими, є загиблі та поранені – Times of Israel.
ВОРОГ
Прессекретар російського правителя дмитро пєсков вважає, що західні партнери України уже ухвалили рішення про дозвіл на удари вглиб території росії ракетами ATACMS – росзмі.
У росії планують витратити $660 мільйонів на блокування інтернету – ЗМІ. роскомнагляд запланував з 2025 по 2030 роки витратити ці кошти на модернізацію технічних засобів протидії загрозам (ТСПУ).
У бєлгородській області росії увечері 10 вересня внаслідок вибуху на залізничних коліях зійшов з рейок вантажний потяг – соцмережі. Відкрито кримінальну справу про теракт.
У росії в ніч на 11 вересня у місті ноябрськ ямало-ненецького ао двоє підлітків віком 13 і 14 років спалили вертоліт мі-8 – ЗМІ. Школярі пробралися на територію аеропорту через дірку в паркані й облили вертоліт мі-8 горючою рідиною. За спалений борт їм обіцяли 5 млн рублів.
У мурманській області рф заявили про атаку дронів, закриті два аеропорти в регіоні – в мурманську та місті апатити – росзмі.

Підготувала Тетяна Тиндик, Київ
YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 11.09.2024, 21:36   #6539
YuraUA
Гуру
 
Регистрация: 15.12.2018
Ресивер: U2C S+Mini
Адрес: EUROPA
Сообщений: 3,966
Сказал(а) спасибо: 5,783
Поблагодарили 7,094 раз(а) в 3,237 сообщениях
Вес репутации: 23
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится
По умолчанию

YuraUA вне форума   Ответить с цитированием
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Старый 12.09.2024, 09:46   #6540
RW011
Супер-Модератор
 
Аватар для RW011
 
Регистрация: 26.09.2011
Ресивер: Toshiba 007
Адрес: Dneprstone
Сообщений: 9,083
Сказал(а) спасибо: 7,067
Поблагодарили 16,069 раз(а) в 6,607 сообщениях
Вес репутации: 74
RW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспоримаRW011 репутация неоспорима
По умолчанию

Над Дніпропетровщиною збили 8 «Шахедів»

Вісім «Шахедів» протягом ночі «приземлили» оборонці неба на Дніпропетровщині. Про це повідомив голова ДніпроОВА Сергій Лисак.

1:
Загалом, за даними командування ПС ЗСУ, у ніч на 12 вересня радіотехнічними військами було виявлено та здійснено супровід 69-ти засобів повітряного нападу противника (станом на 9.00). Окупанти вдарили по Чернігівщині двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Курської області та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Брянської області, двома крилатими ракетами Х-22/32 із літаків Ту-22М3 (з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний), 64-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Курськ, Єйськ – РФ, Чауда – Крим).

В результаті протиповітряного бою збито 44 ударних БпЛА. Три ворожі безпілотники полетіли назад у Росію, ще чотири – локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила).

Станом на 9.00 чотири ударні БпЛА ще залишалися в повітряному просторі України.

Більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.
__________________
Don't trouble trouble until trouble troubles you
RW011 вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Ответ


Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.

Быстрый переход

Похожие темы
Тема Автор Раздел Ответов Последнее сообщение
В России появится безлимитный спутниковый интернет Cotea Провайдеры спутникого интернета 0 24.07.2013 01:43
Второй по популярности планшет в России подешевел в два раза Emility Мобильная связь 0 02.12.2011 05:21
Tomtom карты России, Украины и Европы - Europe 850.2802 SLAVASAM TomTom 0 30.09.2010 12:06

DigitalOcean Referral Badge

Текущее время: 00:14. Часовой пояс GMT +3.
volsat.com.ua